Вицето на БФС: В Изпълкома казус ЦСКА не съществува!


Вицето на БФС: В Изпълкома казус ЦСКА не съществува!

1311 0

"При нас казус ЦСКА няма", заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков пред "7 дни спорт". Ето какво още коментира той:

Показателно е, че в Изпълкома всеки има мнение, но решенията се взимат колективно. Всички членове носим своята отговорност за тях. Не е редно и не може да се обвинява за щяло и нещяло президентът на БФС. Ние сме независима организация и сравнително добре се справяме с оглед на това, което се случва в България.

Законът е по-голям от всички нас. От позицията на целия ми житейски опит искам да кажа, че съм обиколил доста държави и съм видял доста в този живот. Аз самият доста съм си изпатил от българските закони, но по-важно нещо от това да се спазват няма. Никой не е по-голям от закона в България.

За мен казус ЦСКА в Изпълкома няма. Законът какво казва в момента, търси ли се синдик? Значи клубът е в несъстоятелност, нали така? Е, питам аз, какво общо има футболният съюз с казуса ЦСКА и несъстоятелността на клуба? Аз съм играл в ЦСКА и съм благодарен на клуба. Въпросът е, че проблемът се прехвърля от болната глава на здравата. Нека все пак всички се съобразяваме със закона. Ние като Изпълком не сме трупали дългове в ЦСКА, нали? Не обвинявам никой, въпросът е, че има хубава поговорка, която гласи - кой каквото си направи сам, никой не може да му го направи.

Аз подкерпям Венци Стефанов с всичките ни различия, които сме имали и имаме. Освен това темата съм я изкоментирал и с другия вицепрезидент Михаил Касабов. И пак ще го кажа, ние в Изпълкома казус ЦСКА нямаме. Преди 7-8 години аз говорех за нулева година в българския футбол. Кажете ми един отбор у нас, на който не е правен компромис. На доста отбори такъв компромис е правен. И сега въпросът е защо не го правим и за ЦСКА, нали така? Когато веднъж си направил компромис, после правиш сто пъти такъв. Затова не искам повече да се случва.

Имам притеснения, че ако продължаваме да коментираме тази тема, УЕФА и ФИФА ще ни отнемат лиценза и няма да участваме на техни форуми. А ето нашите младежи до 19 г. се класират на европейското първенство. Говорим за бъдещето все пак и не трябва да стигаме до такива сурови санкции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички