Веселин Яневски пред SportLive: Лудогорец е временно явление, битките с Левски са едно стъпало пред тези с тях


Веселин Яневски пред SportLive: Лудогорец е временно явление, битките с Левски са едно стъпало пред тези с тях
Снимка: Фейсбук

3111 0

Шестгодишната хегемония на Лудогорец в Първа лига не е променила отношението на хората в ЦСКА към вечния съперник на тима - Левски. Нито пък е изместила курса на "червените" - победа във всеки мач и за всяка титла. Това потвърди треньорът на подрастващите вратари в клуба Веселин Яневски.

"Не зная дали ние сме настигнали Лудогорец, или те са изостанали, но ние имаме дух, каляван десетилетия назад. Последните години преживяхме няколко кризи, но пак правехме водещ отбор от нищото и това се дължи на хората, които милеят за ЦСКА и работят тук, както и на най-големия ни актив - феновете. Именно те запазиха клуба", започна Яневски пред SportLive.bg.

"Уважавам всеки противник, но Лудогорец не е български отбор. Те имат един-двама българи в състава. Те са един бизнес проект, който за тях се развива много добре, но е различен от нас. При нас има повече българи и можем да се похвалим, че сегашният треньор Стамен Белчев дължи топла връзка с школата", продължи треньорът, който работи на "Българска армия" от 1999 г. насам с малки прекъсвания.

Яневски няма съмнения, че през този сезон ЦСКА е по-добрият от двата отбора и това се е видяло в последните два мача между тях.

"В последните мачове се видя, че показваме блясъка си и си връщаме позиция, която заслужаваме. Последните два мача срещу Лудогорец ние бяхме по-добрият отбор", каза той.

Яневски коментира и темата за третият отбор, който има сили да се намеси в битката за титлата - големият съперник Левски. Изказването му бе изненадващо.

"Докато не свърши мачът с Левски, човек не може да бъде сигурен за нищо. Без значение моментното състояние и мястото в класирането. Мачът с тях може да завърши всякак. Винаги този сблъсък ще представлява интерес за хората. Според мен дербитата с Левски са едно стъпало пред тези с Лудогорец", категоричен бе бившият вратар.

"Лудогорец е временно явление, което в последните години се настани по-трайно в първенството ни. Били сме свидетели на такива явления вече. Всички искаме в Първа лига да има десет отбора, които да се конкурират помежду си, не три. Това ще направи Първа лига по-интересна и ще накара повече президенти да инвестират във футбол", завърши Веселин Яневски.

Веселин Яневски е треньор на подрастващите вратари в ЦСКА. Дълги години работи в ДЮШ на "червените", има опит в чужбина, в Русия, работил е в Чавдар (Етрополе) и в школата на Христо Стоичков. В първия отбор на ЦСКА работи 4-5 години, а най-впечатляващото е, че е на "Армията" от 1999 г. насам, с кратки прекъсвания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички