В лош ден за Божинов Ботев (Враца) прати ЦСКА обратно на върха в Първа лига


В лош ден за Божинов Ботев (Враца) прати ЦСКА обратно на върха в Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7050 0

ЦСКА си върна първото място в Първа лига, след като победи Ботев (Враца) на стадиона в Монтана. "Червените" се наложиха с 2:0 над б бойкия тим на Сашо Ангелов, който бе съпъстван и от лош късмет в тази игра. Така столичани ще влязат в битката с Левски със самочувствието на лидери в класирането.

Кирил Десподов изпълни майсторски пряк свободен удар в 14', който принуди Божинов да си вкара автогол, а в 38' Али Соу вкара дебютното си попадение за "червените". В 54' Божинов изпусна и дузпа, свирена заради нарушение на Чорбаджийски. ЦСКА започна мача в експериментален състав, като местата на Мауридес, Жоржиньо, Секулич и Малинов като титуляри бяха заели Соу, Тиаго, Перейра и Бикел. 

В класирането "червените" имат равен брой точки с Левски, но са първи заради по-добри показатели. Ботев заема 11-а позиция с 8 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА опитва да наложи своя ритъм още от първата минута. Ботев обаче показва, че не смята да става лесна жертва на "червените". В 12' Бодуров потърси Соу със страхотно подаване, но новакът не успя да овладее топката. В 14' объркване доведе до пряк свободен удар пред вратата на врачани. С изпълнението се зае Десподов, който провря топката през стената, тя се удари в гредата и после в тялото на Валери Божинов, след което влетя във вратата на Костов - 1:0 за ЦСКА. 

В 19' гостите пропуснаха чудесна възможност - Десподов реши да потърси Али Соу, вместо да стреля, след като бе приближил опасно вратата на съперника. Гамбиецът обаче закъсня и шансът бе пропилян. В 31', в един от редките случаи, когато Ботев можеше да обстрелва вратата на ЦСКА, Апостолов отправи плътен изстрел от далеч, но не успя да застраши Черниаускас. 

В 38' врачани инкасираха втори гол във вратата си, след като Джеси изведе Али Соу, той се измъкна от засадата и, останал сам срещу вратаря, успя да го прехвърли за 2:0. Това бе дебютно попадение за гамбиеца с фланелката на ЦСКА. Сашо Ангелов реагира с пускането на втори нападател на терена - той смени Атанас Фиданин с Валери Домовчийски. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Врачани започнаха доста мотивирани второто полувреме и получиха шанс в 53' да изпълнят дузпа пред вратата на ЦСКА. тя бе отсъдена за това, че Чорбаджийски спъна Петър Атанансов в наказателното поле. Валери Божинов се зае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, но късметът днес не бе на негова страна и той нацели лявата греда на Черниаускас. 

В 63' Божинов опита да се реабилитира за автогола и дузпата като потърси гол с атрактивно отиграване. И тук усилията му не се увенчаха с успех. В 71' отново гредата разочарова домакините - Юлиан Ненов проби отдясно и центрира, Домовчийски засече и стреля, но нацели гредата. После обаче се оказа, че има и вдигнат флаг за засада. 

В 73' Али Соу отстъпи мястото си на любимеца на феновете Мауридес. В 75' добра атака на врачани доведе до изстрел на техен играч, който наложи вратаря на ЦСКА да спасява. Черниаускас улови топката точно преди тя да премине голлинията. Девет минути по-късно пък ЦСКА имаше добра възможност да отбележи трети гол, но Красимир Костов се намеси много добре. 

СЪСТАВИТЕ НА ДВАТА ТИМА:

В състава на Ел Маестро веднага прави впечатление отсъствието на Мауридес, Жоржиньо, Секулич и Малинов. На тяхно място ще играят Соу, Тиаго, Перейра и Бикел. 

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 58. Фиданин, 86. Божинов, 37. Керчев, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов
ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу

БОТЕВ (ВРАЦА): 33. Костов, 11. Васев, 58. Фиданин, 86. Божинов, 37. Керчев, 6. Гаджев, 71. Стоев, 19. Михайлов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Перейра, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 14. Лясков, 6. Пинто, 16. Бикел, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 22. Соу

ПРЕДИ МАЧА

ЦСКА ще преследва първата си победа извън София в първенството. До момента "червените" имаха три визити, но едната от тях бе на Витоша Бистрица в столицата - спечелена с 2:0 на националния стадион. В останалите две срещи далеч от "Армията" тимът дори не отбеляза гол - 0:0 срещу Ботев на Коматево и 0:1 от Лудогорец в Разград.

Настроението в лагера на домакините е приповдигнато. Името на клуба цяла седмица не слиза от вестниците и спортните предавания. Причината е, че врачани уцелиха в десетката с привличането на Валери Божинов. Те успяха да вдигнат шумотевица. А нападателят увенча дебюта си за тима с гол, донесъл точка при гостуването на Витоша Бистрица. Сега 32-годишният стрелец ще иска да вкара и на ЦСКА. До момента той не е успявал да огорчи "червените", въпреки че има 4 сблъсъка с тях зад гърба си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички