Трънливият път към Първа лига: ЦСКА 1948 едва не фалирал


Трънливият път към Първа лига: ЦСКА 1948 едва не фалирал
Снимка: БГНЕС

2078 0

Формираният преди близо две години ЦСКА 1948 е бил пред фалит. Това обяви изпълнителният директор на клуба Добрин Гьонов на специална пресконференция в пресклуб „България“. Отборът, който избра алтернативен на другия отбор с името ЦСКА – ЦСКА-София, път, е успял да се съвземе финансово, благодарение на 15 спонсора, които са изразили желание да помогнат на „червените“ да извървят пътя от „А“ окръжна лига до Втора лига (до момента).

“Имахме много трудни моменти. Имаше период, в който бяхме пред фалит, но после се стабилизирахме. Изключително горд съм от пътя, който извървяхме през “А” окръжна до Втора лига. Няма друг отбор, който да го е извървял. Поне аз не знам за такъв. Това само ме кара да съм с високо вдигната глава пред всички останали отбори. В момента изпитвам огромно удоволствие, че съм в отбора”, каза Гьонов,.

“Още от януари правим разчети за участие във Втора лига. Няма какво да крием - с бюджета от Трета лига спокойно можем да играем във Втора. Но няма да бъдем този фактор, който ние искаме.

През миналата година успяхме да подпишем 15 спонсорски договора. Имаме един основен, а останалите ни подпомагат, което ни дава една стабилност. Много е интересно, че още две фирми напълно сами ни потърсиха през последния месец и половина. Едната дори изяви желание да стане генерален спонсор на отбора. Имам информация, че всички са доволни от сътрудничеството си с нас. Някои договори са за по една година и сега ще ги предоговаряме при по-добри условия.

Чисто финансово считам, че няма да имаме проблеми да играем във Втора лига и да бъдем фактор. До края на другата седмица ще представим всички документи за лицензиране. Считам, че сме напълно изрядни и няма да ни бъде пречка взимането на лиценз”, поясни Гьонов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички