Томас Нойберт: Левски ще ни е по-голям конкурент за титлата от Лудогорец


Томас Нойберт: Левски ще ни е по-голям конкурент за титлата от Лудогорец
Снимка: Getty Images/Guliver

2432 0

Кондиционният треньор на ЦСКА Томас Нойберт обеща, че тимът ще работи ден и нощ, за да сложи край на хегемонията на Лудогорец в българския футбол. Германецът се оплака от тенденциозно съдийство в полза на разградчани и изрази надежда, че на това ще бъде сложен край.

Нойберт е на мнение, че Левски ще бъде по-голям конкурент на "червените" за титлата, отколкото шампионите.

"Фаворит за спечелването на титлата, разбира се, е отборът, който я е спечелил 6 пъти поред. Трябва да отбележа, че тази доминация има и позитивна страна - другите отбори са по-мотивирани да ѝ сложат край. Нивото на Лудогорец е съвсем добро в европейски план. Да, не се класираха за групите на Шампионска лига, но ще влязат без проблем в тези на Лига Европа. И в тях ще направят силни мачове, защото имат добър отбор. Това е обективната истина. Но този сезон ЦСКА е по-силен и по-гладен. Искаме много титлата. Не мисля, че в Лудогорец я желаят толкова силно, колкото нас. Ден и нощ ще работим, за да сложим край на хегемонията. Хората вече трябва да проумеят, че ЦСКА и Левски също могат да се борят за титлата. И се надявам да не започваме отново с глупостите - да се създават умишлени пречки на ЦСКА и Левски, че да може само Лудогорец да печели титлата. Надявам се, че ще има феърплей", коментира специалистът пред "Тема Спорт".

Нойберт посочи, че на "Армията" са по-респектирани от Левски след идването на новия им треньор Делио Роси.

"Смятам, че той е фантастичен треньор за българския футбол. Познавам играчи, които са били под негово ръководство. Например Федерико Пиовакари, с когото бях заедно в Стяуа. Говорих с него, когато стана ясно, че Делио Роси може да поеме Левски. Пиовакари ми каза хубави неща за треньора. Очаквам Левски да бъде много организиран и много компактен на терена. Ще бъде много по-трудно да му се вкара гол. Видяхме го в първите два мача при новия треньор. За в бъдеще ще стават все по-добри в това отношение. За мен Левски ще ни е по-голяма конкуренция, отколкото Лудогорец. Може би в Разград разполагат с най-добрите футболисти. Но мисля, че ще имат проблеми с напускането на Кафу, а сега дойде и нов треньор, на когото му е нужно време да се напасне към отбора. Състезанието за титлата ще бъде много интересно", уверен е германецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички