Тодоров: Акциите на ЦСКА са в над 85 човека, работим добре с БФС по казуса


Тодоров: Акциите на ЦСКА са в над 85 човека, работим добре с БФС по казуса
Снимка: БГНЕС

1112 0

"Вътрешното законодателство е пред това на ФИФА. Има изпратено писмо от БФС до ФИФА, че ЦСКА най-вероятно ще влезе в процедура по несъстоятелност и ще влезе синдик в клуба. Писмата дойдоха още преди два дни, ние сме абсолютно запознати. Отговорът на БФС към ФИФА е добър. Те ще се съобразят с вътрешното законодателство. Работим сравнително добре с БФС за този казус".

Така изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров коментира новината, че ФИФА е изпратила писмо до БФС, в което настоява за отнемане на точки на "червените".

"На 24-ти е делото, има технологично време за решението и то най-вероятно то ще излезе през октомври. Аз нямам право да се разплащам в момента с никой кредитор, защото бих изпреварил държавата като кредитор. И после синдикът ще иска парите обратно. Синдикът ще преговаря с всички кредитори, и тогава вече ще има план", разясни шефът на "Армията".

Той заяви, че не може да определи колко време би отнела евентуална процедура по несъстоятелност.

"Има си срокове. Това е процедура, описана в търговския закон. Ако има някакви затруднения, възможно е тя да се удължи", посочи Тодоров в ефира на "България Он Еър".

На въпроса Гриша Ганчев ли ще плаща дълговете на клуба той отговори: "Акциите са в повече от 85 човека. Мажоритарният собственик не е Инджов".

Запитан дали съдът може да обяви фалит вместо несъстоятелност, директорът заяви: "Вещо лице няма право да определя какво да се направи. Съдията трябва да назничи синдик, който да провери ситуацията в ЦСКА. Другото е глупост и невежество!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички