Стойчо и Сашетата да разберат, че някои хора не ги обичат


Стойчо и Сашетата да разберат, че някои хора не ги обичат

1428 0

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира пред "7 дни спорт" ситуацията в клуба и работата на треньора Стойчо Младенов.

Sportline.bg предлага пълния текст без съкращение:

Не мисля, че ЦСКА е развил някакъв страх от Лудогорец. Просто това са възможностите на отбора и играчите толкова си могат. Опитаха се да играят с пълни сили в Разград, но явно това им е летвата. Във футбола никой не може да каже защо някой не може да вкара гол (б.р. ЦСКА в 8 мача не може да вкара гол на Лудогорец). И най-големите майстори изпускат чисти положения, а в ЦСКА е явно, че не могат и да създават такива ситуации, от които да вкарат. Изисква се и определено майсторство, за да вкараш гол, което не всеки притежава.

Естествено, треньорът носи цялата отговорност за отбора. За добро или за лошо, той е начело и не трябва да бяга от отговорност. Досега не съм чул Стойчо Младенов да поема отговорност...Все другите са му виновни. Когато сбъркаш, защо да не си признаеш?

"Да, не игра Карачанаков, но мислех, че този който игра, щеше да се представи по-добре" и приключваш въпроса. Не винаги можеш да уцелиш ваксата, всеки е бъркал и няма безгрешни хора. Въпросът е да излезеш и да си признаеш, защото така всички ще ти вярват. В последните мачове на ЦСКА няма много публика, а това казва всичко. Бяхме свикнали, когато "червените" играят, стадионите да са пълни, но публиката се печели с добра игра и успехи. Друг път няма. Трябва да побеждаваш и убедиш хората, че твоят път е правилният. А ЦСКА изгуби своята идентичност в последните години. Две трети от играчите са чужденци, днес са тука - утре ги няма.

На тия, които бяха в отбора миналата година, хората и имената не им помнят вече. Минаха стотици, хората помнят Митата Якимов и Димитър Пенев. Какво повече да кажем...Тези неща имат значение за доверието на публиката.

Няма да има никакво значение, ако и тази година ЦСКА не спечели нищо. Догодина пак ще се заканваме, че ще ставаме първи и това е. Няма да е лесно да спечелят каквото и да било, защото виждаме, че Лудогорец доминира у нас. Влязат ли в Шампионската лига, ще потиснат другите отбори за поне още 3-4 години. Класата им очевидно е по-голяма от тази на ЦСКА, щом с толкова промени в състава играха със самочувствие, контролираха темпото на играха, както искаха, и си вкараха головете. След това започнаха да си пестят и силите. Вярно, ЦСКА можеше да вкара един гол, но не беше класа, за да надиграе и победи Лудогорец. Треньорът каза, че му трябват 5 години, за да постига успехи ЦСКА. Ако публиката го чака толкова време, окей. Едно време имаше такива петилетки, каквито сега правят ЦСКА и Левски. Дано сме живи и здрави, за да видим какво ще им донесат те.

В момента ЦСКА си е на тримата - Сашетата и Стойчо, те са си едно семейство, те са спасителите. Извън тях тримата, който каже нещо, е враг и желае смъртта на ЦСКА, нали така се изказа Стойчо. То бива, бива, ама човек не трябва да се самозабравя, не може да си толкова самовлюбен. Смешно е да говори такива неща. Има хора, които не го обичат, както не обичат мен и всеки друг. Това е част от живота и е нормално някой да е с теб, а друг да е против теб. Защо трябва да се прави драма? Трябва да го преживеят това нещо тримата, защото това е животът и ако всички са равни, няма да е интересно.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички