Стойчо: В България аз бях ревльо, а Мъри - каун


Стойчо: В България аз бях ревльо, а Мъри - каун

2724 1

Стойчо Младенов отново потърси късмета си в Египет, след като през август тази година подписа с местния Ал Итихад (Александрия). В последствие той привлече и двама от помощниците си, с които работи навсякъде - Анатоли Нанков и Стойчо Младенов - младши. В момента легендата на ЦСКА готви тима си за новия сезон в местното първенство. Ето какво сподели той специално за Sportline.bg

- Г-н Младенов, на какъв етап от подготовката сте в момента?

- Тя протича на два етапа. Първият в Александрия, а след това и в Кайро. Днес играем деветата си контрола, след което се прибираме в Александрия и ни чакат още две проверки.

- Какви са амбициите на клуба ви?

- Уговорката ми с ръководството е да работим на спокойствие две години, след което да се борим за място в топ 5, което ще ни даде право на участие в местната купа на УЕФА. Имаме добър и млад тим, повечето играчи са на възраст между 17 и 23 години. Само четирима души са над 25 години. 5 от футболистите ни са родени през 1995 година.

- На много места не позволяват на треньорите да си водят в екипа свои сънародници. Вие взехте Анатоли Нанков и Стойчо Младенов - младши. Как успяхте и имате ли идея да съберете целия си щаб от последните години?

- Това беше едно от условията ми, иначе нямаше да приема да стана треньор на Ат Итихад. На първо време привлякох Нанков и Стойчо - младши, уговорката ни е в последствие при мен да дойдат и останалите хора от щаба с който искам да работя - Тодор Янчев и треньор на вратарите. Но нека повече не коментираме имена, като стане, ще ви кажа.

-  Няколко пъти обявихте, че няма как да вземете български футболист в Египет. Каква е причината?

- Причината е една, българин, а и европеец много трудно ще се адаптира към тукашните условия. Затова не исках да водя някой и после да се окаже грешка. Така ще му направя лоша услуга и на него и на мен.

- Предстои мач на националния отбор с Хърватия, в тази връзка, защо сме толкова зле според вас?

- Трябва да създаваме кадри. По клубовете не се работи с юношите. Ето Гриша Ганчев го каза онзи ден, че ЦСКА едвам са извадили едно момче на 14 години. Докато това не се промени няма да имаме и силен национален отбор.

- Като говорим за кадри, кой да ги подготвя, най-добрите ни треньори - вие, Станимир Стоилов и Димитър Димитров -Херо работите в чужбина...

- Ами отговорът на този въпрос е лесен. В България никой не ни цени и не ни дават възможност да работим. Мъри беше каун, аз бях ревльо, Херо - не знам какъв си. 

- Говорите с плам за Гриша Ганчев, бихте ли се върнал в ЦСКА?

- В България има много хора , които милеят за ЦСКА, ветерани, треньори и общественици. Но само ние с г-н Ганчев заставаме с лицата си. Малко хора знаят, но аз заразях много пари на тръгване от "Армията", освен това купих акции за 80 000 лв. Нека някой друг да ми покаже такава любов към клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички