Стойчо Стоилов: Разград играе тенденциозно грубо срещу нас, спестиха им 4 червени картона


Стойчо Стоилов: Разград играе тенденциозно грубо срещу нас, спестиха им 4 червени картона
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1275 0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви, че според него Лудогорец играе срещу неговия тим с тенденцията да контузва футболистите им. Според него в мача между двата тима в четвъртфиналите за Купата на България на разградчани са им били спестени четири червени картона.

"Имам претенции към съдиите от 2-3 години. Вчера не беше по-различно от това, което се случва през последните 2 години. Най-много боли, че не се пази здравето на играчите. Вчера имаше поне 4 червени картона за отбора на Разград, които бяха спестени по една или друга причина. Това не мога да си го обясня. Мисля, че това вече се прави тенденциозно от Лудогорец да играят толкова грубо срещу нас. Дали очаквам същото в събота? Ами, разбира се. Това според мен е провокацията – техните грубости, а в момента, в който отвърнем, веднага ни се вдига на нас червен картон. При последните ни 5 мача в Разград ние 4 изиграхме с човек по-малко. А ние не сме грубият отбор", коментира Стоилов пред "Диема Спорт".

"Има в две ситуации удар в стомаха – едната с нашия играч Жоржиньо и техния Сисиньо. Едната беше в центъра на терена, абсолютно грубо, той нямаше шанс да играе с топката. Това е директен червен картон, а съдията е много близо и вижда цялата ситуация. Но си показва жълт картон. Другата е с техния румънски защитник Григоре, който влиза срещу Али Соу в гърба му с бутоните, както и удар с лакът на Попа срещу Бикел до тъчлинията. Директен удар… А Манолев може би бе за 6-7 жълти картона този мач. Не 1 или 2, а 6 или 7. Това са четири спестени червена картона за Разград", допълни той.

"За да се преодолее съдийският фактор, трябва да си с 1-2 класи над Лудогорец. Мисля, че сме го постигнали, щом ги побеждаваме. Пак ще кажа нещо за съдийството – отборът на Разград по всякакъв начин се пази. На тях им се позволява да играя футбол, докато на нас с такива прийоми като вчерашните, от едно време, от филмите на Брус Лий, които съм гледал като малък, това всява страх в нашата игра, особено при чужденците. Затова те не могат да си покажат качествата на 100 процента. Докато техните бразилци се пазят, при най-малкия контакт се дава нарушение. На тях им се позволява да играят футбол. Те са класни играчи и когато им се позволява, могат да играят. На нас това не се позволява. Трябва да бъдеш много здрав психически, да си подготвен ментално за тези грубости", завърши членът на "червеното" ръководство. А какви са целите пред отбора през този сезон според Любо Пенев вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички