Стоилов съобщи кога се решава за ЦСКА в Европа и обяви: За Ганчев треньорът е над играчите


Стоилов съобщи кога се решава за ЦСКА в Европа и обяви: За Ганчев треньорът е над играчите
Снимка: БГНЕС

2671 0

Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов гостува в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт".

Г-н Стоилов, ЦСКА подцени ли Ботев Враца, или можем да говорим за нещо друго?

- Видно е, че в последните два-три мача изпитваме трудности, а не само в този двубой. Отборът не се намира в най-добрата си форма, каквато показваше преди това. Но футболните хора много добре знаят, че не можеш да поддържаш едно топниво постоянно. Има ги тези спадове. Това са нормални неща. Но точно когато спадне формата, отборът ще покаже дали има нужното качество, за да успява да взима мачовете си с класа.

Спадът във формата не дойде ли в най-неподходящия момент? Точно преди важните мачове с Левски и Лудогорец...

- По принцип е така, но имаме още време до сблъсъка в Разград. Не искам да подценявам в никакъв случай двубоя със Славия в събота. Имаме време да се върнем на победния път. Знаем къде са ни проблемите и работим по тяхното отстраняване, феновете могат да бъдат спокойни.

Гриша Ганчев на какво мнение бе след двубоя с Левски?

- Аз не мога да кажа на какво мнение е бил г-н Ганчев. Най-добре е вие да му се обадите и да го попитате. Но спортно-технически мога да кажа, че мачът бе на две полувремена. През първата част ЦСКА игра много добре, макар че инкасирахме лек гол. Но това го има във футбола и не правим големи трагедии. Второто полувреме беше по-слабо за нас. Видяхме къде е проблемът, треньорите също го знаят и ще направят всичко възможно да изглеждаме по-добре в следващите мачове.

Къде е проблемът?

- Проблемите са малки, но са повече от един. Не искам аз да ги коментирам, а е по-добре треньорът да каже. Но определено имахме някои слабости. Например в лявата зона преди изравнителния гол на Прохазка имаше колебания още преди да стане попадението. Левски успя да направи два-три пробива и центрирания оттам. Дребни неща, с които треньорите са наясно и ще ги кажат на играчите.

Със сигурност не сте доволен от това, че Левски вкара попадение от статично положение. Нещо, което цяла България го знае...

- Не съм доволен от това, че Левски ни вкара два гола. Те обикновено вкарват по един на мач.

Имаше ли среща за сплотяване на колектива между ръководството, треньорският щаб и футболистите в неделя?

- Да, имаше такава среща. В неделя на обяд се проведе срещата. Там бяха футболистите, спортно-техническото ръководство, треньорският и медицинският щаб. Абсолютно всички, които са близо до играчите. Г-н Ганчев също присъства на срещата. Но всичко премина нормално. Не е имало някакви работни разговори. Просто беше един обяд.

Можем ли да го наречем обяд за сплотяване на колектива?

- По-скоро да.

Получи ли Стамен Белчев доверие от ръководството, защото знаем, че след няколко колебливи резултата се заговаря за треньорска смяна?

- Това е нормално за голям клуб като ЦСКА. Треньорът, ако не е свикнал с това нещо, трябва да започне да го прави. Нормално е феновете да не са доволни след трите поредни равенства. По-скоро аз се притеснявам от спада във формата на отбора. Треньорското ръководство трябва да направи всичко възможно да се излезе от това, защото отборът влезе в серия от много важни мачове.

Генерално ръководството на ЦСКА доволно ли е от работата на Стамен Белчев досега?

- Разбира се. Аз не мисля, че трябва да бъдем недоволни. Имаме добър отбор, който играеше на ниво. Смятам, че всеки един футболист се е доказал, за да е в ЦСКА. Всеки един нормален клуб има някакъв спад. Сега ние сме в този период, в който има леко колебливо представяне. Но такива неща изпитват отбори като Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед. Не може цял сезон да си на топниво. Въпросът е, че не ни достигна и малко късмет в тези мачове, защото колкото и слабо да играхме, ние доминирахме и имахме шансовете да спечелим двубоите. Така стана и с Пирин, и с Етър, а след това и с Левски.

Имат ли играчите респект от треньора, защото лошо впечатление направи реакцията на Станислав Манолев при смяната му, а след това и изказването му след мача с Левски?

- Манолев си пое санкцията и тя не е само финансова. Има вътрешен правилник, по който беше санкциониран. При нас няма значение дали играчът е опитен или млад, всеки си понася санкцията. Манолев си разбра грешката. Имаше разговор със Стамен Белчев. Няма излишни драми.

От частното преминаваме към общото. Има ли треньорът уважението от всичките играчи?

- Стамен Белчев с целия си труд досега е заслужил уважението. И аз не мисля, че някой от футболистите няма да му има респект, защото той е давал нужното уважение към всеки един от играчите. Ако има такова нещо, е проблем на играчите, а не на старши треньора. При такива обстоятелства ще бъде отстранен играчът, а не наставникът.

Това е добра реакция, защото показвате, че заставате зад треньора и няма да търпите подобни своеволия на играчите. Йерархията е важна...

- Ще ви кажа едно нещо, което съм разбрал от работата си с г-н Ганчев. За него треньорът винаги е бил №1, а след това са играчите. Ние като ръководство ще вземем страната на наставника.

Освен със Станислав Манолев случвало ли се е преди подобно нещо и с други футболисти?

- Не мога да се сетя, но ръководството винаги е показвало, а и лично г-н Ганчев, че държи на старши треньора. Той е авторитет, който е най-важен в нашия клуб.

Лудогорец се представя много добре в последно време под ръководството на Димитър Димитров. Виждате ли промяна в играта и поведението на съперника?

- Да, виждам промяна. Преди имаше и българи в отбора, а сега не виждам нито един. Другото, което е, че има нова схема на игра, която се налага.

Поставяна ли е конкретна цел пред Стамен Белчев за двубоя с Лудогорец?

- Има конкретна цел за спечелване на шампионата. А тя минава през победи над всеки един противник.

Набелязали ли сте вече играчи за зимната селекция?

- Селекцията върви и никога не е спирала. С идването на Алберг в средата на терена нещата вече са добре. В защита също, макар че има още какво да се желае. На този етап ще изчакаме решението на съда да видим дали следващата година ще може да играем в Европа. Тогава вече ще се преценява. Тогава, ако треньорът има желание, ще направим нужните корекции за евротурнирите.

Казахте "съда", за Спортно-арбитражния в Лозана ли говорите?

- Да. Доколкото имам информация, в края на декември и началото на януари ще има решение и ще се знае дали ще играем в турнирите на УЕФА. Ние трябваше да играем още тази година, през лятото, но поради една или друга причина бяхме извадени. По-скоро мафиотски стана.

Наясно ли сте какво се случва с търговете?

- Лично мое мнение е, че тези бази няма на кой друг да се дадат освен на ЦСКА. Клубът, който играе в Първа лига. Има закони, които трябва да се спазват. Всяко друго решение освен да се дадат на нашия клуб ще бъде грешно и ще породи много голямо напрежение при нашите фенове, което може да доведе и до ексцесии, а аз не искам това да се случва.

От ЦСКА 1948 казаха, че те се считат за първоприемник?

- Аз не зная за какъв първоприемник се имат. Не зная какви са техните претенции. За мен са смешни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички