Стоилов пред чужда медия: Лудогорец държи БФС, съдиите и медиите у нас


Стоилов пред чужда медия: Лудогорец държи БФС, съдиите и медиите у нас
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1751 0

Руско издание направи репортаж за мача Черно море - ЦСКА, като журналистът на медията се намираше в компанията на директора в ЦСКА Стойчо Стоилов. Колегата се казва Игор Новиков и от краткия си престой у нас научава, че Лудогорец у нас се ползва с благоволението на БФС, съдиите, медиите и лигата.

"При такива условия някои излизат да играят, за да освободят парата, а други - за да се борят със системата", обяснява журналистът на sportsdaily.ru.

"Първенството ни е интересно, сега ние сме на първо място, но Лудогорец е много близо, разкрива пред журналиста Стойчо Стоилов, който се представя за генерален директор на ЦСКА. - Проблемът е, че загубихме от Лудогорец в първия кръг. Те имат изцяло бразилски отбор, бързо дават на латиносите европейски паспорти и се вписват в границите за легионери извън ЕС, макар че българите в отбора могат да бъдат преброени на пръстите на едната ми ръка".

"Ръководството на Лудогорец има тесни връзки с първите хора в страната, оказва огромно влияние на БФС и местната преса. Цялата тази система работи, за да бъде Лудогорец всеки сезон шампион", продължава Стоилов.

"Вижте сам. В първия кръг ние играхме у дома, мачът беше равен, ситуации нямаше нито пред нас, нито пред тях. Ние пропускаме заради грешка на вратаря ни, играч на Лудогорец вкарва в празна врата. Въпроси няма. Но след това съдията не свири чиста дузпа пред тяхната врата и не видя игра с ръка в тяхното наказателно поле. Тогава резултатът можеше да стане 1:1 и кой знае как щеше да свърши всичко. Разбира се, ние подадохме жалба за работата на рефера, но в България това е безсмислено, защото Лудогорец контролира всичко", отсича директорът.

Тук авторът на репортажа отбелязва, че ниският статус на първенството ни в европейския рейтинг позволява да се провеждат много договорени мачове, както обичайно се случва в ниските първенства.

Тук и самият Новиков се заглежда в играта на "Тича" и забелязва как ЦСКА е ощетен през първата част няколко пъти.

"През второто полувреме историята със съдията продължава, неговата "програма" се оказва изпълнена, след като във вратата на Черно море не е назначена още една явна дузпа и чист гол без засада не е зачетен. Ръководството на ЦСКА ругае всеки път, но, като цяло, без агресия към арбитъра. Те вече са свикнали с това. В това време мачът отива към своя край и съдията разбира, че трябва да поработи и за протокола. Подходящият момент не му се наложи да чака дълго - активният нападател на домакините Цветелин Чунчуков получи два жълти картона за 5 минути за съвсем неопасни нарушения. Феновете на централната трибуна избухнаха от негодувание. В обръщенията им към спортния директор на ЦСКА имаше нещо дяволско. За около десет минути те спряха да следят случващото се на терена, обвинявайки Стоилов във всички грехове. В това, че е подкупил съдията, за това, че стадионът им е толкова стар, а новият ще бъде готов след 2 години, за това, че в страната заплатите не са големи... Но Стоилов си седеше спокойно. В неговия живот е имало много по-сериозни истории", пише руският репортер.

Игор Новиков отбелязва и че след изгонването на Чунчуков към мястото на Стоилов е полетяла бутилка с вода, а и след мача ругатните към него са продължили "по инерция".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички