Стоичков: И Гуардиола, и Моуриньо да докарам в ЦСКА пак ще кажат, че не разбират от футбол


Стоичков: И Гуардиола, и Моуриньо да докарам в ЦСКА пак ще кажат, че не разбират от футбол

2735 0

Христо Стоичков говори ексклузивно по различни теми за предаването "Код спорт" по ТВ+, в които засегна и ЦСКА, както и бившия треньор на тима Едуард Йорданеску, който напусна заради недоволството на феновете. 

"Аз никога не съм водил Йорданеску в клуба. Трябваше да го представя по някакъв начин. Който го е довел, да излезе и да каже как са го довели, как и с кого е говорил. Г-н Ганчев много добре знае какво сме си говорили по тази тема. Така че моето име да не го слагат – кой съм довел. После използваха ветерани да казват, че не разбирам от футбол, че съм направил голяма грешка, че не е трябвало да го водя... Аз и Моуриньо и Гуардиола да им докарам, същата работа. Ще кажат, че те хептен не разбират от футбол. Всеки живее на гърба на другия. Аз не го правя. Живял съм в мои си води, вярвал съм в моите качества, но също винаги сме държали нашият колектив да бъде на ниво. Може би затова успяхме", заяви Стоичков. 

"Само в България не казваме добри думи. Питай някой сърбин и ще го изкачи от тук до Луната – че е супер и няма по-велик. В Румъния който и да хванеш, същата работа. В Хърватия също. Само ние казваме: „Мани го тоя, не става за нищо“.

Стоичков коментира и корупцията, и аферите във ФИФА, както и реакциите на БФС. "В последно време четох, че двама треньори пак ги привикали. Както ме викаха мен едно време да давам показания дали децата в Ловеч са играли уредени мачове. Направи сметка докъде я докарахме щом единият е лекоатлет, а другият – физкултурник и ме викаха да давам показания. След време мисля, че един или двама футболисти ги махнаха от футбола. После викаха разни треньори и тях ги махнаха. После и съдии, че те били най-корумпираните. Пък как видяхте, че те са най-корумпираните? Значи има корупция, но ние не сме замесени.

"Всичко на думи е един балон, който се пука. Какво може да промени новият президент на УЕФА или новият президент на ФИФА? Нали те са били там. Какво ще променят? Какво иска да промени Инфантино? Корупцията? Как? Но никой не му зададе този въпрос, когато го избираха за президент на ФИФА. Как обещава, че на всяка федерация ще бъдат отпуснати по толкова пари? Първата стъпка – ако стана президент, всеки клуб ще има по толкова. Е, това какво е? Или новият президент на УЕФА? Ако има смелост, нека направи първата стъпка – да махне един-двама президенти, да махне хората, които са около него и тогава вече можем да говорим за нещо реално. Каква промяна има? Това, което стана с Блатер и Платини, се очакваш", допълни още Камата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички