Стига гаври с публиката на ЦСКА и „Левски”!


Стига гаври с публиката на ЦСКА и „Левски”!

5966 4

Футболната логика най-сетне възтържествува и нещата си дойдоха на мястото. Разбира се, за огромно съжаление на най-многобройната група футболни запалянковци у нас, тези на ЦСКА и „Левски”.

Тези честни и измъчени хорица, които правят всичко от любов към футбола, всъщност са най-пострадали от краха, сполетял отборите им. Огромна част от червената общност днес страда, научила истината за ЦСКА. А тя е, че Сашо Томов и Стойчо Младенов са ги лъгали месеци наред, че имат силен отбор. Лупи даже спомена нещо за Шампионска лига.

В събота срещу „Берое” истината обаче лъсна. Всъщност тя си лъсна и при предишната загуба от „Локомотив” (София) с 0:2. Само че тогава някой се оправда, че игрището било лошо за виртуозите с червени фанелки. А истината е, че ЦСКА има отбор, който дори не е на нивото на непретенциозния си съперник от Стара Загора.

Каква титла, каква Европа, какви пет лева? Всъщност левовете са доста повече, само че заминали по джобовете на съмнителни чужденци и в банковите сметки на мениджърския кръг около Стойчо. И това най-накрая трябва да се разбере от всички ясно и точно. Вместо това обаче Младенов ясно и точно призна с половин уста само едно – че отборът му е слаб, неподготвен и на този етап не може да има сериозни претенции за първото място.

Прав е, напълно е прав! Как да има претенции, като няма кой да вкара един гол? Още преди седмица казахме, че му продадоха Буш, че Карачанаков си тръгна и задачата да вкарват голове сега се пада на Орелиен Жоаким, Тони Силва и Стефан Николич.

Първият е от Люксембург, страна, която – ще ни прощавате – не е от най-футболните. И Жоаким не е от най-футболните изпълнители. За Силва отдавна е ясно, че не става за големи мачове. Най-много да вкара веднъж срещу „Левски”. А Николич пристигна с имидж на любител на чашката. И срещу „Берое” изпълни дузпата точно като накъркан селски футболист.

В трупата на Стойчо се пръкна и някакъв Бръкляча или Бъркляча, бил хърватин. За него се знае, че в последните две-три години не е помирисвал игрище. И е над 30 години. Млад, перспективен, надежден…

Добре е, че запалянковците най-накрая видяха истинския резултат от работата на Стойчо Младенов в ЦСКА. Той се състои в това да бие другите нещастници, тези от „Левски”. Жалко и за хилядите фенове на сините, които тайничко са се надявали на победа срещу „Лудогорец” в Разград. Как да стане обаче?

В подготовката преди сезона от „Герена” например разправяха, че Валери Домовчийски бил в страхотна форма, направо готов за участник в предаването „Гол след гол”. Не се чу да пипне топката. След това влезе другият анонимник Гикиевич ли, какъв е там. И на него не му се чу името. Докарали са някакъв ентусиаст от Сомалия Абди. Той се прочу с това, че пристигна без обувки. И с обувки, и на бос крак, все не става.

За капак получиха гол след грешка на вратаря Пламен Илиев. За него още от есента е ясно, че прави гафове. Взеха уж за титуляр сърбина Йоргачевич, той пък се контузи точно когато не трябва. То нали едно зло никога не идва само…

В общи линии на „Левски” в Разград му вървеше предимно кюскането на топката. Пукнаха я, клетата, нещастната топка! Всъщност те си я пукат цял сезон, така че нищо ново. Всъщност новото е, че сините вече могат да изпаднат от първите шест в „А” група и да играят още четири мача с „Марек” и „Хасково”. А дербито напролет да бъде срещу „Славия”. До това се докараха. А най-много ги докара Георги Иванов – Гонзо.

Помните ли, че когато кацна през лятото на „Георги Аспарухов”, Гонзо тържествено обяви: „На „Левски” не му подхожда да се бори за 4-5 място!” И го смъкна по-надолу – на 6-то, с тенденция към пропадане. Постара се за това, спор няма. Първо докара испанския треньор Пепе Мурсия, за да го изгони след месец. После самият той се цани за директор и треньор, и се провали още по-лошо. След това направи всичко възможно да изпъди избрания за нов наставник Димитър Димитров – Херо. И накрая се принуди да вземе Стойчо Стоев. Който пък не се справи още в първия си сериозен мач срещу „Лудогорец”.

И който сигурно вече се ядосва, че ще дели вината за очертаващия се провал заедно с Гонзо. И въобще, какво още трябва да се случи в „Левски”, за да сложат някой по-способен спортен директор? Батков мълчи, Тонев мълчи, новата управа и тя мълчи. И публиката мълчи.

Всъщност публиката е истинският страдалец в цялата история. И тази на „Левски”, и другата от ЦСКА. Последните дори ринаха сняг като булдозери, само и само да има мач с „Берое”. Само и само да излезе, че загубата в „Надежда” е била случайна. Уви, всичко се оказа измама… Гавра с двете най-големи публики в България.

Стига, спрете я! В противен случай скоро ще останете и без публика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички