Стефан Генов разкри лично кой го е поканил в ЦСКА


Стефан Генов разкри лично кой го е поканил в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1261 0

Новият помощник-треньор в ЦСКА Стефан Генов разкри лично как се е стигнало дo преминаването му на "Армията".

"Стоичков ми се обади и ме покани. Познаваме се с него от доста време, макар че не мога да кажа, че се чуваме редовно. Спрели са се на мен и това е. Дано станат нещата този път, а не както през 2013 година да не се задържа. Мисля, че шефовете на клубовете се разбират в момента", каза Генов, който напусна Пирин (Благоевград), за да стане асистент в ЦСКА.

"Със Стамен Белчев се познаваме, той е много свестен и разумен човек. Когато беше в щаба на Мъри Стоилов в Ботев (2013-2014 г.), сме се виждали и сме контактували често с него", добави Генов пред "Тема Спорт".

Той е бил потърсен от Христо Стоичков малко преди Нова година, когато Камата бе на 10-дневно посещение в България. Още тогава е било постигнато разбирателство за ангажимента на Генов и той бе обявен при старта на зимната подготовка на 9 януари.

Треньорът за втори път е на "Армията", след като през лятото на 2013 г. попадна в щаба на Христо Стоичков, с който трябваше да работи в ЦСКА. Всичко обаче пропадна. Двамата с Ицо се познават от доста години, по пловдивска линия.

Любопитно е да се отбележи, че Стоичков през 2013 г. казва, че Генов е достоен и за старши треньор на ЦСКА. Така Генов е привлечен по предложение на легендата.

А другият нов треньор на "Армията" - Светослав Тодоров, който вече е начело на дубъла, е взет по идея на финансовия благодетел на клуба Гриша Ганчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички