Синдикът на ЦСКА: Не аз, а кредиторите ще решат бъдещето на клуба


Синдикът на ЦСКА: Не аз, а кредиторите ще решат бъдещето на клуба

1310 0

Номинираната за синдик на ЦСКА Дора Милева заяви, че кредиторите ще решат бъдещето на клуба. Икономистът сподели, че се е запознала с голяма част от документацията и отсече, че казусът е лесен.

"Вече успях да се запозная с една голяма част от документацията на ЦСКА. Чисто технически казусът е лесен, лошо е, че такъв голям клуб е докаран до такова състояние. От това, което видях по решпението на съда, дълговете на клуба до тук са в размер на 30 милиона лева. Сега обаче ще внеса най-важното уточнение, сумата е до септември и не е окончателна. Тепърва предстои да се направи пълен списък на заявените кредитори. Когато той стане окончателен и се види какви са сумите по кредитите и се изчислят наказателни лихви, ще стане ясна точната сума", сподели Милева пред "7 дни спорт".

Номинираната за синдик на ЦСКА каза още, че ще има комитет на кредиторите, който трябва да приеме или не оздравителния план на "червените".

"Що се касае до определянето на това кой е най-големият кредитор и кой ще бъде първи по ред на вземане зависи от самите кредитори. Те трябва да се разберат на събрание, на което да се определи комитет, който взима решение с 50 плюс 1 гласа. Друго важно нещо, което искам да кажа, е, че не съдът или синдикът са най-важни в случая, а именно кредиторите, те взимат решение за съдбата на клуба. Съветът на кредиторите решава дали една евентуална оздравителна програма да бъде приета или не", каза тя.

"Доста прочетох за това как аз съм приела и съм назначена за синдик на ЦСКА. Още не съм взела окончателно решение. Съдът действително издаде назначителна заповед, но процедурата е доброволна и аз казвам дали приемам или не. Предстои ми са се запозная и с останалата част от документите. Честно казано, виждала съм и по-трагични неща от състоянието на ЦСКА. Дотук не усещам натиск или напрежение, по-скоро интересът към мен е медиен", завърши икономистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички