Шахтьор успя да пречупи и ЦСКА след ранен гол


Шахтьор успя да пречупи и ЦСКА след ранен гол
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2757 0

ЦСКА допусна втора поредна загуба в контролите си по време на тренировъчния лагер в Австрия. „Червените” загубиха с 0:1 срещу украинския първенец Шахтьор Донецк. Нападателят Даниил Сикан се отчете с гол. Само преди няколко дни украинците се изправиха и срещу родния шампион - Лудогорец, като "орлите" отстъпиха с 0:3.

Иначе в днешната среща резултатът бе открит още в 9'. Соломон се измъкна и тръгна в атака, след което подаде към Марлос, който отправи шут. Черниаускас спаси, но последва добавка на Коваленко, като отново топката бе избита от защитник. Сикан все пак да довкара топката – 0:1.

В края на полувремето "червените" стигнаха до попадение, но то бе отменено заради засада. Фабрини намери Жеферсон пред наказателното поле на Шахтьор. Последва извеждащ пас към Соу, който вкара сам срещу вратаря, но страничният съдия бе вдигнал флага си. През втората част имаше по-малко положения, като украинците владееха повече топката. Соу имаше шанс да възстанови равенството в 70-та минута, но вратарят на украинския гранд спаси. В крайна сметка резултатът остана непроменен до края и допуснахме минимално поражение от Шахтор.

Петима футболисти не бяха на разположение на треньорския щаб на ЦСКА за двубоя. Николай Бодуров не игра заради възпаление на ухото. Жанио Бикел е с настинка. Енрике Рафаел има лека контузия и предстои да му бъде направен преглед, а Иван Турицов и Илия Шаламанов лекуват травми. В последната контрола в Австрия ЦСКА се изправя срещу местния шампион Ред Бул Залцбург. Мачът е на 3 юли (сряда) от 18:30 часа австрийско (19:30 българско) време на стадиона в Saalfelden.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички