Сашо Станков: Вярвам на Ганчев, първото място на "Левски" не е изненада


Сашо Станков: Вярвам на Ганчев, първото място на "Левски" не е изненада
Снимка: БГНЕС

1826 0

Българският треньор Александър Станков не е изненадан от лидерството на "Левски" в шампионата ни. Той е готов да се върне и да помага на ЦСКА. Станков говори пред "България Днес", а Sportlive.bg публикува тази част от интервюто му, в която говори за родния футбол.

Следите ли какво се случва в българския шампионат?

- С големи подробности, въпреки че нямах възможност да гледам мачовете. Не ме изненадва, че "Левски" оглави класирането. Отчитам го като нещо нормално. Относно Лудогорец - всички отбори имат периоди на сривове. Личеше си по играта им напоследък, че нещо не върви. Честата смяна на треньори оказва негативно влияние. От опит знам, че прекалено многото чужденци не са добър вариант. Ако се съберат повече от двама сънародници, то българите започват да се бунтуват и атмосферата не е добра.

Жал ли ви е за ЦСКА?

- Това е най-болната ми тема. Нашият клуб е в много неприятна ситуация. Искрено се надявам да излезе от нея. Доста хора, които са виновници, продължават да си дават публичност в медиите. Това са нагли и безочливи хора! Никак не е просто, синдик след синдик се отказват да се занимават с клуба. Вярвам на Гриша Ганчев, както и на всички, които се опитват да помогнат. Бих се завърнал в ЦСКА във всеки един ден, в който е възможно. И не като треньор, а като човек, който е свързан и съпричастен с клуба. Кръвта вода не става. Дори бих отделил лични средства, без да се замисля.

Трябва ли Ивайло Петев да остане начело на националния отбор?

- В националните гарнитури се върти една и съща плоча от години. В много лош период сме. За съжаление това е резултат от неща, които са натрупани през годините. Липсват силни поколения. Много са малко футболистите, които играят в класни отбори. Това е продиктувано от много други фактори. Независимо кой е на мястото на Петев, трудно би направил нещо по-голямо. Проблемите са глобални.

Виждате ли в близко бъдеще потенциал за класиране на голям форум?

- Винаги съм бил оптимист, но сега не виждам светлина в тунела. Трябва всички, които работим в тази сфера, да се чукнем в главите. Време е да се направи нещо, да има по-добри условия при подрастващите. Да се започне от нулата, от най-малките. Не само това ръководство на БФС, а всички трябва да се обединят за спорта. Хвърляме си вината един на друг, вместо да мислим по-позитивно и да престанем с дребните закачки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички