С първия си гол новият в ЦСКА едва не докарва инфаркт на майка си (ВИДЕО)


С първия си гол новият в ЦСКА едва не докарва инфаркт на майка си (ВИДЕО)
Снимка: futbolred.com

5572 0

Новият нападател на ЦСКА Жеан Карлос Бланко е имал любопитен прякор и още по-любопитно преживяване, когато бележи първия си гол за своя роден Кукута Депортиво. Най-паметният момент в кариерата му досега пък е с националния отбор на Колумбия на Световното първенство до 17 години в Нигерия.

Колумбийският нападател играе футбол от 6-годишен, когато става част от футболния отбор на училището в Сена, столицата на Северен Сантандер. Да играе футбол го подтикват цялото му семейство - майка му, вторият му баща, дядовците, чичовците. Баща му е човекът, който го учи да вземе автобуса, за да отиде на тренировки и после да се прибере вкъщи. "След това започнах да тренирам сам", спомня си Бланко.

Дядо му и чичовците му го учат да бъдете дисциплиниран в тренировките и да вземе футбола насериозно.

Един от най-щастливите му мигове е по време на Мондиала до 17 г. в Нигерия през 2009 г. Тогава, в 1/8-финалите, Колумбия побеждава Аржентина с 3:2, а Бланко бележи за 2:2. В последните секунди негов съотборник вкарва победния гол. В крайна сметка отборът му завършва четвърти.

Интересен момент от кариерата му е, че по време на престоя си в Кукута той получава интересен прякор от съотборниците си. Те намират, че той прилича на Златан Ибрахимович и го кръщават "Слатан". Странно, защото такава прилика не изпъква особено.

Любопитното преживяване, за което споменахме в увода, е при дебютния му гол за Кукута Депортиво. Тогава Жеан Карлос е на 21 години и се разписва за 2:0 над Алианса Петролера. Майката на нападателя - Ямиле Бечера, толкова бурно отпразнува попадението на сина си, че получава шок, вдига кръвното и се налага да бъде прегледана от медицинския персонал. След това тя се връща на стадиона, за да не пропусне победата на отбора на Жеан.

И накрая, както повечето южноамериканци, новият в ЦСКА си е мечтаел да играе в чужбина. Не в България, разбира се, но съдбата го доведе тук.

"Искам да продължа кариерата си в Аржентина или Испания", казва той през 2010-а, когато играе в Атлетико Уила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички