Ясно е кога стартира ЦСКА в Първа лига


Ясно е кога стартира ЦСКА в Първа лига
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2319 0

ЦСКА ще приеме Етър в първия кръг от новия сезон на 12 юли от 21:00 часа. Двубоят е изтеглен за петък, тъй като червените срещат черногорския Титоград в първия квалификационен кръг за Лига Европа на 9 юли (вторник), а гостуват в Черна гора на 16 юли.

И домакинството с Черно море от втория тур ще е в петък (19 юли), като почти сигурно отново ще е от 21:00 часа. От БФС са готови с програмата на Първа лига по дни и часове за първите два кръга, пише "Тема спорт". Тя обаче все още не е публикувана на сайта на футболната централа. Новият шампионат ще бъде открит с двубоя Ботев Враца - Берое, който ще е на 12 юли (петък) от 18:45 часа. Разредът с мачовете за всеки кръг включва два в петък, два в събота, два в неделя и един в понеделник. Като началните часове за летните месеци - юли и август, ще са 18:45 и 21:00.

Интересното е, че ЦСКА преди три години също започна в първенството с домакински мач в петък. Това се случи на 29 юли 2016 година. Тогава в първия кръг червените победиха Славия с 2:0 на "Армията" след два гола на Диого Виана. Двубоят започна в 21:15 часа.

Това бе първи мач за ЦСКА след периода във В група. Любопитно е да се разбере как БФС ще процедира с мачовете на червените, ако отстранят Титоград. Във втория квалификационен кръг армейците срещат хърватския Осиек, като тези мачове са в четвъртък - 25 юли и 1 август. При това положение ЦСКА най-вероятно ще играе срещу Славия в "Овча купел" на 28 юли (неделя) и срещу Ботев Враца на "Армията" на 4 август (неделя).

Междувременно има и засилени дискусии относно това дали ще се строи нов стадион на ЦСКА и ще получи ли разрешение - последните новини по темата може да видите в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички