Правната комисия обяви: ЦСКА няма право да играе във "В" група


Правната комисия обяви: ЦСКА няма право да играе във "В" група
Снимка: БГНЕС

1310 0

Новосформираното дружество "ФК ЦСКА" не може да играе във "В" група. Това обяви членът на Правната комисия към БФС Нестор Несторов пред bTV.

Документацията, предоставена от "червените", не е достатъчна за продължаването на тима в шампионата на аматьорите, а решението на Правната комисия е взето с категоричното 7:1 гласа.

"Не намерихме основание за правоприемство заради нарушение на Търговския закон. В този момент не може да продължи, трябва да се намерят други документи да се обсъдят и т.н.", сподели Несторов. 

Досега неофициално беше разкрит вотът на Правната комисия, но за пръв път неин член обяви официално какво се е случило на събранието.

"Това правило съществува от много години във футбола, член 15. А то е, че новоучреден или новосъздаден клуб започва отдолу-нагоре", сподели Попов, който е изпълнителен директор на БФС.

Така бъдещето на ЦСКА ще се реши от Изпълкома на БФС, който единствен може да вземе решение да бъде ли оставен ЦСКА, под формата на дружеството "ФК ЦСКА", да играе във "В" група. Изпълкомът има право да не зачете решението на Правната комисия към футболния съюз.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички