Португалски халф на ЦСКА се закани на Левски: Следващият път ще им вкарам гол!


Португалски халф на ЦСКА се закани на Левски: Следващият път ще им вкарам гол!
Снимка: Официален сайт на ЦСКА - http://www.cska.bg/

1143 0

Португалският халф на ЦСКА Рубен Пинто даде интервю, пред "Тема Спорт". в което раз­каза подробно за целите и амбициите си с екипа на армейците.

Той изрази надежда, че ще оста­не дълго бреме в редиците на отбора и обеща да вкара гол на "вечния съперник" Левски. 24-годишният опорен полузащитник е под наем при червените от португалския Беленензес.

Рубен, бързо се превърна в основен футболист на ЦСКА, лесна ли беше адаптацията ти на "Българска армия"?

- Чувството да бъдеш част от такъв голям клуб е наистина невероятно. Осно­вен момент в адаптацията ми бе фактът, че всички в клуба ме приеха много добре още от първия ми ден тук. Спокойно мога да кажа, че чувствам ЦСКА като мой втори дом.

Бе на косъм да отбеле­жиш много красив гол срещу Левски и като цяло се забе­лязва, че обичаш ударите от далечна дистанция, тре­нираш ли допълнително те­зи изпълнения след занима­ния?

- Да, обичам да пробвам удари отдалече, неведнъж съм вкарвал подобни голове и в Португалия. Срещу Левски бях шокиран, че не отбелязах. Просто виждах как топка­та влиза и бях много ядосан, че това не бе попадение. Вра­тарят им бе застанал на точ­ната позиция и това бе ключовият момент в това поло­жение. Мъчно ми е, защото знаех какво означава този двубой за феновете.

Факт или фикция е разединението в ЦСКА?

Мислиш ли, че през про­летта ще се реваншираш с гол във вратата на сините?

- Сигурен съм. В следващия мач ще им вкарам, това, ко­ето съдбата ми отне сега, ще си го върна през пролетта (смее се).

Как се стигна до трансфе­ра ти в ЦСКА?

- Преди да получа предло­жението от Армията, имах още 3 оферти. Точно преди да избера от тях, проведох разговор с Дани Ганчев, който ме убеди да дойда тук. Благодарен съм му, защото той е много добър професи­оналист и човек и ЦСКА може да бъде доволен, че той е част от мениджмънта на клуба. С две думи, ако не бе­ше той, сигурно щях да съм другаде. Описа ми невероят­ната история на този клуб, традициите му и след този разговор нямаше как да не приема да дойда в София. Че­та непрекъснато за ЦСКА, ин­тересувам се от историята и от това, което разбрах, съм наистина възхитен. Голя­ма роля изиграха и Арсенио, Диого и Симао. Допитах се и дo тях за съвет и те ми каза­ха, че няма да сбъркам и да идвам колкото се може по-бързо.

ЦСКА с уникална за България молба относно зрителите на мача с Локо (Пд)

Вярно ли е, че преди ЦСКА си бил много близо дo Acmpa Гюргево?

- Да, пре­ди да под­пиша с ЦСКА, треньорът им много ме искаше. Гово­рихме дълго, но точно то­гава ми се обади Дани Ганчев и ми каза да дойда в София. Сега като се връщам на­зад, спокойно мога да кажа, че това е един от най-правилните избори в живота ми. Не всеки ден получаваш шанс да играеш в такъв го­лям клуб.

Мислиш ли, че чер­вените ще те отку­пят за постоянно след лятото, когато изтича наемът ти?

- Честно да ви кажа силно се надявам. Никой не знае какво ще се случи в бъдещето, но ако ме питате какво е моето желание, то е да остана за дълго в ЦСКА. Дано клубовете се разбе­рат и намерят най-доброто решение.

Президентските избори промениха датата и часа на Лудогорец - ЦСКА

С кого предпочиташ да играеш в средата на терена - Бумал или Симао?

- И с двамата се чувствам отлично. Зависи каква схема на игра предпочете треньо­рът, но определено, ако има възможност, бих играл и с два­мата заедно.

Защо не успяваш да се на­ложиш в първия отбор на Бенфика, въпреки че изкарваш около десет години в школата на орлите?

- До ден днешен и аз си зада­вам този въпрос. Бил съм ка­питан на юношеските форма­ции, давал съм всичко от себе си, вкарвал съм голове, но за съжаление записах само един-два мача за първия отбор. Яв­но така ми е било писано. Ако кажа, че не ми е тежко, ще излъжа, защото Бенфика за Португа­лия е като ЦСКА за Бълга­рия. Но гледам на­пред и мога само да се радвам, че имам възможност да играя за ЦСКА.

В интервю за португал­ската преса легендарният Руй Коща те определя като бъдещето на Бенфика и дори критикува Жорже Жезуш за това, че не те пуска в игра, помниш ли това интервю и какво е да работиш с такъв голям треньор?

- За интервюто не се се­щам в момента, но с Руй Коща винаги съм бил в прекрасни отношения. Жорже Жезуш пък е наисти­на голям треньор, корифей в занаята и един от най-добри­те в света. За съжаление не ми даде много възможности за изява в първия тим на Бен­фика, но въпреки това научих много от него. Тренирах една година под негово ръковод­ство и този период бе на­истина полезен, защото научих много за футбола, за позициониране и так­тика...

Йорданеску ще помирява отбора

Кой е най-близкият ти приятел от Бен­фика?

- Не мога да кажа едно име, защото с всички футболисти от състава се разбирам прекрасно. Ренато Санчес е един от тях. С него се познавам отлично, бяхме дълги години заедно в школа­та на Бенфика, имали сме и ня­кои мачове заедно. Отсега ви казвам, предвид, че го позна­вам и е израснал покрай мен, че той е бъдещето на европейския и световния футбол.

Играл ли си на други пози­ции в кариерата си?

- Имам един-единствен мач като централен защитник в юношеските формации на Бенфика, вьв всички останали двубои в кариерата ми от малък съм в центъра на полузащитата. Винаги там ми е била сила­та.

Как виждаш бъдещето на ЦСКА с Едуард Йорданеску начело?

- За мен това е най-подхо­дящият човек за този пост. Откакто съм тук, мога да ка­жа само добри неща за рабо­тата му. Ще видите, че още от зимата ще бъдем този отбор, който всички искат да гледат. Йорданеску знае как да го постигне и има план за това.

Кое е любимото ти зани­мание в София?

- Да се разхождам из града, който намирам за много кра­сив, да ходим на ресторанти с приятелите ми от отбора и да играя на плейстейшън. Не на последно място да усещам подкрепата на феновете, които са едни от най-добрите в Европа заедно с тези на Бен­фика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички