Плюнките за Петричев са в лицето на ЦСКА


Плюнките за Петричев са в лицето на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

2488 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев бе грозно поруган след мача между шампионите и ЦСКА в София. Той стана жертва на разразилата се медийна война и насаждане на напрежение между двата клуба във времето преди сблъсъка. Петричев бе плют от фенове на "армейците", докато се опита да даде изявление пред журналистите след края на двубоя, завършил 1:1. Човекът бе принуден да изтърпи няколко плюнки, обидни подмятания и откровени псувни. А не заслужаваше.

Нещо повече, Петричев трябваше да получи ръкопляскания от феновете на ЦСКА. Които ако следят достатъчно добре футболния живот у нас, не би трябвало да са пропуснали следното изказване на изпълнителния директор на Лудогорец, направено наскоро:

"За нас никога не е стояло на дневен ред притеснението дали стадион „Българска армия" ще се напълни или не. От тази гледна точка за мен няма никакво значение дали мачът ще е в петък или събота. Стадионът на ЦСКА ще бъде пълен, защото знаем силата на публиката на ЦСКА. Знаем, че това е клуба с най-силна и вярна публика. Малко се учудвам от реакцията на Александър Томов, тъй като той по някакъв начин поставя под съмнение верността на публиката". Не мисля, че денят на мача е от значение за феновете на ЦСКА. Познавам добре тази публика и знам, че те стоят зад отбора и това не е сериозен аргумент. Това е една публика не само като количество, а и като качество доста добра. Дори ми се вижда обидно от г-н Томов, че подценява публиката на ЦСКА", заяви Петричев. Още повече, че той е фен на ЦСКА от дете.

Не за първи път Петричев е мишена за подобно поведение. Същото му се случи в Коматево, тогава отново запази самообладание. Направи го и на "Армията", а освен това заяви, че няма да подава жалба срещу "червените".

Естествено е, че феновете на ЦСКА се дразнят на успехите на Лудогорец. Те смятат, че това се полага на тях, но обективността е съвсем друга. Когато според теб някой не е достоен да се зове "европеец", тогава би трябвало ти да демонстрираш какво е това. Е, със сигурност не е плюнки и псувни.

Съвсем не смятаме, че Лудогорец също демонстрира поведение, което да е еталон покрай този мач. Отделен коментар заслужават изпълненията на Ешпиньо, Кайсара, Дяков и компания. Тук става дума за Петричев. Който освен, че е цесекар, се показа и като европеец. Такива, каквито голяма част от тези с червени шалчета никога няма да бъдат. Затова и извинение от тях не очакваме. Клубът обаче може да го направи. За да покаже, че някаква нормалност е останала в Борисовата градина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички