Петър Жеков: Абсурдно е да се изхарчат 14 млн. за една година


Петър Жеков: Абсурдно е да се изхарчат 14 млн. за една година

1763 0

Ненадминатият голмайстор на А група Петър Жеков коментира слабото представяне на ЦСКА през пролетния дял. Членът на НС на клуба в оставка сподели пред вестник "Тема спорт" и любопитни подробности около първите стъпки на Галин Иванов във футбола. Жеков е бил негов треньор в Добруджа в началото на 90-те години.

- Г-н Жеков, какво се случва с оставката ви, приета ли е вече? И какво е мнението ви за събитията около клуба и смяната на властта?

- Въобще не знам какво става с оставката. Никой не ме е търсил и аз не се интересувам. Не мисля, че някой в ЦСКА изобщо е наясно какво ще става занапред.

- Изгледахте двубоя с Ботев от трибуните, как ви се стори играта на тима? За шести пореден път не беше отбелязан гол, което е абсолютен антирекорд...

- Нормално е да имаме затруднения. Какво може да направи новият треньор за 15-20 дни работа с отбора? Нищо. Не съм много наясно с процесите около отбора, защото не се занимавам активно, а и нямам необходимата информация - само гледам. Но е видно, че нещо преди идването на Галин Иванов е било сбъркано и сега това рефлектира върху представянето на отбора.

- Какво е сбъркано според вас?

- Да тръгнем от там, че в отбора има огромен брой футболисти на щат! Как се тренират тези играчи? Отделя ли им се внимание на всеки поотделно? Кой им плаща заплатите? Да не говорим, че в ръководството има 15 човека на щат! Не знам какви пари са се давали и за какво, но е факт, че за една година ЦСКА е похарчил над 14 милиона лева... Това е просто абсурдно и недопустимо. Съвсем логично е да си подадем оставките заедно с Димитър Якимов, няма как да сме солидарни с подобно управление на клуба.

- На фона на финансовата криза може ли Галин Иванов да стабилизира представянето на отбора и тимът в крайна сметка поне да се класира за евротурнирите? Защото участието в международните надпревари съвсем не изглежда сигурно на фона на последните 6 мача...

- На Галин не мога да му вменя вина за слабото представяне. Той завари определени обстоятелства и бе оставен да се оправя в общи линии сам. Дано се справи с момчета, въпреки че го поставиха в почти невъзможна ситуация. А че отборът не играе добре, това е ясно още от първия мач за годината - с Локо София. Но и няма как да е другояче, след като последното нещо, което интересува играчите, е как ще се представят на терена. Срещу Ботев например Митата Якимов не издържа и си тръгна на полувремето. Положението е тежко и направо не е за гледане.

- Все пак видяхте ли някаква положителна промяна при Галин Иванов спрямо мачовете, в които отборът бе воден от Младенов?

- Не знам, аз само гледам мачовете и това е. Не ми се влиза в оценки, че все някой ми се сърди. Нека треньорите да коментират.

- Едно от малкото добри неща в ЦСКА, като че ли е, че се даде шанс на млади треньори като Галин и Манчев, които са играли за отбора, а и доскоро работеха в школата...

- Да, още повече че Галин е мое момче. Аз го наложих като юноша младша възраст в Добруджа в началото на 90-те години. Той се представяше страхотно, като впоследствие получи шанс при мъжете и бе неизменен титуляр в А група. После го доведох и в ЦСКА. С него сме си приятели. Той е много спокойно и уравновесено момче за разлика от Манчев, който пък си пада по-кибрит-лия. И двамата ги познавам добре. Хубаво е, че се допълват - единият е по-кротък, а другият е по-нервен. Така се постига баланс. Надявам се, че ще бъдат оставени да работят в клуба на спокойствие и през следващия сезон.

- Чакахте доста на брой заплати от клуба. Имало ли е разговори с ръководството в тази връзка?

- Абсолютно нищо. Но ние с Якимов не досаждаме и не си търсим парите. Нека ЦСКА се стабилизира пък после ще го мислим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички