Перейра: В ЦСКА не стига да печелиш, трябва да го правиш красиво

Бранителят на ЦСКА Стивън Перейра даде интервю за холандското издание на Fox Sport. Той бе включен по интернет в 3-часовото онлайн предаване FC Afkicken, като говори за ситуацията и големите изисквания на "Армията", както и за мачовете с Копенхаген в Лига Европа.

Перейра, който може да играе като централен защитник и десен бек, посочи и какво го е накарало да избере предложението от България.

Десподов: Не трябва да гледаме само Лудогорец, Левски има 16 точки

Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов заяви, че отборът му е подходил напълни сериозно към мача с Верея и не е имало никакво подценяване. "Не мисля...

"В ЦСКА ми харесва много. Това е най-големият български клуб, всичко е на топниво, има доста добри условия. Избрах ЦСКА, защото имаше много сериозен интерес към мен от дълго време насам. Предложиха ми конкретни условия и в крайна сметка не мислих много, а приех да отида в България. Този клуб беше най-настоятелен да ме привлече и се радвам, че направих тази стъпка", каза Перейра.

"Запознах се с феновете и обстановката около ЦСКА още преди да дойда в България. Очаквам с нетърпение голямото дерби с Левски, което е най-важният мач в първенството. Играхме и в Лига Европа, елиминирахме два съперника, но за жалост Копенхаген ни спря. Смятам, че се представихме силно срещу датчаните, дори може би не заслужавахме да загубим и двете срещи. Имаше обаче моменти, в които съдиите ни ощетиха и това натежа", добави Перейра.

"В България играя заедно с Джеси и Жанио Бикел, които са популярни в Холандия, а също така се познавам и с Мисиджан от Лудогорец и Кабрал от Левски. Те играят в двата ни основни съперника, но съм сравнително близък с тях. Целта ни е да станем шампиони. ЦСКА отдавна не е бил на първото място, а в последните години Лудогорец доминира, но сме амбицирани да сложим край на това", каза още Перейра.

"Доста е отговорно да играеш за голям клуб като ЦСКА, защото очакванията са доста високи. Винаги трябва да печелиш. Но това не е достатъчно! Трябва да го направиш и с красива игра, иначе не ставаш за нищо. Тук си задължен винаги да си на високо ниво", продължи Стивън Перейра.

В паузата на първенството той ще пътува за Лесото. Там му предстои мач с националния отбор на Кабо Верде - квалификация за Купата на Африканските нации.

Още по темата

Please select answer!