Пенев: Пътят към Купата е по-кратък, но не се предаваме и в първенството


Пенев: Пътят към Купата е по-кратък, но не се предаваме и в първенството
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1530 0

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев посочи, че за отбора му спечелването на Купата на България е по-постижимата цел в сравнение с успех в първенството. В полуфиналите за Купата "червените" изостават с 1 гол, а в Първа лига са с 5 точки назад от лидера Лудогорец.

"В първенството изоставаме, факт е след последния мач. И този мач, дали е по-важен или не, е един от важните. Имайки предвид, че една от целите ни е Купата, пътят е по-кратък. Искаме да победим, подготвяме се да спечелим утре и после да спечелим и финала. Пътят е по-кратък, остават още два мача - вторият полуфинал и финал. Не се предаваме в първенството, имаме 6 мача, 18 точки, всичко е възможно. По-кратък е пътят към спечелване на трофея. Тук са 2 мача, в другия случай са 6 мача. Това е разликата", заяви наставникът по време на днешната си пресконференция.

"Искаме, подготвяме се и желаем да победим. Затова се готвим. Изоставаме с един гол, това не ме притеснява. Важното за отбора е да играем по начина, по който искаме и можем - добър, силен, отворен футбол, агресивен, близко до противниковата врата. Да създаваме положения и после трябва да ги реализираме. Да не се вземе трофей е един от вариантите. Но ние сме готови да постигнем целите, и едната, и другата. Ако утре не си вкараме головете, е вариант. Но аз лично не вярвам в това. Вярвам единствено в победата", каза още Пенев. Той разкри, че халфът Тиаго Родригес е в групата за мача и почти всички футболисти са на разположение. А с какво иронично предложение излезе Пенев към БФС вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички