Педро герой за ЦСКА при измъчена победа над Черно море


Педро герой за ЦСКА при измъчена победа над Черно море
Снимка: БГНЕС

2185 0

Отборът на ЦСКА постигна ценна победа над Черно море в първия мач за двата тима от пролетния дял на родната Първа професионална лига.

"Червените" спечелиха гостуването си на стадион "Калиакра" с 2:0, като и двете попадения на столичани дойдоха след 80' и бяха дело на португалеца Руи Педро.

С тази победа ЦСКА събира актив от 38 точки и вече е на пет от вечния съперник Левски. Черно море пък остава четвърти с 32, като изпусна да се изравни с "червените" на третата позиция.

През първото полувреме двата тима направиха по няколко пропуска пред противниковите врати, но след подновяването на играта на терена видимо ЦСКА бе по-добрият тим. Играчите на Стамен Белчев направиха куп пропуски преди да открият резултата.

Това бе пети пореден двубой без допуснат гол от страна на софийския тим, в който те постигнаха четири победи и едно равенство.

Срещата започна доста динамично и още в 3' Кевин Кубемба се измъкна по левия фланг и напредна сериозно до наказателното поле, където пусна успореден пас, но топката бе изчистена в корнер от защитник в "зелено-бяло".

Борислав Балджийски пък създаде първата добра ситуация за домакините. Футболистът на Черно море напредна от ляво и центрира добре в наказателното поле към Бакари, но топката бе изчистена току пред погледа на тарана от капитана на ЦСКА Антон Недялков.

През последните 15 минути играчите на Георги Иванов бяха по-активни на стадион "Калиакра", но така и не намериха път към вратата на Китанов.

Втората част започна по-добре за Черно море, като в 49' се стигна до центриране в наказателното поле на ЦСКА, но Балджийски не успя да засече топката със задна ножица.

Две минути по-късно "червените" организираха най-доброто си положение. Арсенио Нунеш подаде към Руи Педро фронтално срещу вратата, но шутът на последния попадна право в ръцете Шром.

В 53' срещата бе прекъсната за около 120 секунди от главния съдия, тъй като феновете на домакините запалиха огромен брой факли, които ограничиха видимостта на стадион "Калиакра".

В 61' се стигна до ново положение пред Шром, след като Нунеш стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но се получи рикошет, след който топката излезе в корнер.

Не бяха изминали и 120 секунди и защитата на домакините се пропука. Отново Нунеш бе в центъра на събитието, след като пое добре изпратена топка към себе си, но не успя да насочи топката добре и тя попадна в ръцете на стража на "зелено-белите".

Пропуските пред вратата на Черно море продължиха. Поредно 100%-во положение създадоха момчетата на Стамен Белчев. Влезлият като резерва Кирил Десподов изведе по прекрасен начин Нунеш, който този път стреля в страни от вратата.

В 85' Десподов се превърна в златна смяна за "червените". Играчът на ЦСКА получи топката от дясно, овладя я добре и нахлу към средата на терена, след което с външната част на ходилото намери в наказателното поле Педро, като този път португалецът не сбърка за 1:0.

В 90' Педро вкара и своя втори гол в срещата, след като получи добра топка от Антон Недялков. Таранът овладя с гръб към вратата около точката за дузпата, а след това се обърна и стреля в ъгъла на вратата на Шром за 2:0.

Срещата на стадион "Калиакра" за символичните домакини ще пропуснат контузените Пламен Николов и Михаил Венков, а треньорът Георги Иванов - Гонзо няма да може да разчита и на наказания Даниел Георгиев. 

За "чевените" от София Станислав Манолев пропуска двубоя заради травма. По-важно за ЦСКА е победата днес, тъй като по този начин те ще могат да скъсят преднината на Левски на пет точки. Вчера "сините" загубиха изненадващо с 1:0 от тима на Пирин при гостуването си в Благоевград.

Към момента ЦСКА има в актива си 35 точки и заема третата позиция, докато "моряците" са четвърти и при успех ще се изравнят с днешния си противник.

Георги Иванов е избрал да започне срещата със следните 11: Шром, Сукуп, Станчев, Паланков, Костадинов, Цветков, Илиев, Балджийски, Коконов, Лопес и Бакари.

За ЦСКА на терена ще излезнат: Китанов, Недялков, Перес, Пинто, Нунеш, Бодуров, Бумал, Педро, Дюлгеров, Кубемба и Кулма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички