Паро: Отстъпваме на Лудогорец, но имаме три големи коза


Паро: Отстъпваме на Лудогорец, но имаме три големи коза

968 0

"В спортно-техническо отношение отстъпваме в някои неща на Лудогорец, но най-големият ни коз ще бъде публиката, стадиона и традициите. Трябва да победим за престиж и самочувствие на отбора". Това заяви легендарният бивш състезател и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов.

Той коментира предстоящата сблъсък на "червените" с Лудогорец пред официалния телевизионен канал на "армейците". Двата отбора се изправят тази събота в директен двубой, който е от последния 26-ти кръг на Първа професионална лига.

"Очаквам да се напълни стадиона и хората, които ще дойдат, да засвидетелстват уважението си към този отбор, към този клуб. През последните 15-20 години много неща не бяха както трябва, но в момента всичко общо взето е на ниво. Базите се правят, мисли се за ДЮШ. Няма да е най-важна срещата, а обединението на нашия клуб и на нашата публика", сподели Никодимов.

"Това са два от водещите отбора, като се надявам да се получи един хубав мач, едно състезание, в което ще победи по-добрият отбор. Лудогорец на този етап са лидер, те са шампиони в последните няколко години, но аз мисля, че ЦСКА лека-полека започна да си възвръща позициите, като през следващите една-две години ще отиде там, където му се полага", коментира още той.

Относно това, че "червените" нямат победа над разградчани от първенството, специалистът сподели:

"Те са сравнително млад отбор в А група, а ние нямаме домакинска победа. Вярно е, че нямаме домакинска победа от първенството, а само за Купата, но ЦСКА през последните години беше една разбита команда. Една къща с един разграден двор и заради това нямаше организация. Нямахме класен отбор и поради тази причина нямахме и победа над тях".

За дългосрочните очаквания, които Никодимов има за бъдещето на ЦСКА, той заяви: „Очаквам да се върнем в Европа. Там, където ни познават и знаят за нашите успехи. От тук рядко си тръгваше някой от големите отбори, който да не е бил победен. В европейските турнири се гради авторитет и име".

За финал легендата на "червените" каза: "Всички в този мач трябва да бъдат като едно. Да ударят като юмрук, защото иначе ще бъде много трудно да победим Лудогорец".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички