Пак гол от съблекалнята и пак 3:0 за ЦСКА във Вечното дерби


Пак гол от съблекалнята и пак 3:0 за ЦСКА във Вечното дерби
Снимка: БГНЕС

5078 0

Отборът на ЦСКА си гарантира сребърните медали от Първа професионална лига, след като се наложи с 3:0 над прекия конкурент Левски в мач от Първа професионална лига.

"Червените" отново поведоха с ранен гол, който бе дело на Давид Симао още в 50-та секунда. След почивката пък момчетата на Стамен Белчев вкараха нови два гола чрез Кулма и отново Симао. 

За Левски най-чистото положение бе в 71', когато Бурабия нацели напречната греда след далечен удар.

С тази победа ЦСКА събра 67 точки и вече е с 5 пред Левски. До края на първенството в Първа професионална лига остава един кръг, като ЦСКА гостува на Дунав, а Левски е домакин на Черно море.

Срещата започна по невероятен начин за ЦСКА, като момчетата на Стамен Белчев поведоха още в 50-та секунда. След изпълнение на пряк свободен удар от Давид Симао, топката бе насочен в близкия ъгъл, като Николай Кръстев не успя да се намеси и кълбото влетя в мрежата му.

До 20' двата тима изравниха играта след ударното начало за "домакините". Чисти голови положения липсваха както пред Георги Китанов, така и пред Кръстев.

В 37' Кръстев допусна грешка при изчистването на топката и подаде към Фернандо Каранга, който на скорост нахлу в наказателното поле, но шутът му премина над вратата на Левски.

Левски започна устремено втората част, като прекара първите 10' предимно в половината на ЦСКА в търсене на изравнителния гол. Стигна се до центриране от свободен удар, но Адениджи извърши нарушение срещу Китанов.

В 66' Руи Педро отправи удар, който излизаше в аут, но Десподов пресече удара в наказателното поле и се озова сам пред опразнената врата, но топката му избяга и ударът отиде в аут. Секунди по-късно Каранга отправи опасен удар, Кръстев изби, но кълбото попадна в Кулма, който бе безгрешен - 2:0.

В 71' Левски бе близо до това да намали резултата, като Мехди Бурабия стреля от извън наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

7' преди края на срещата Симао реши всичко в срещата с втория си гол в срещата. Футболистът на ЦСКА се разписа по идентичен начин с първия гол, като центрира от пряк свободен удар. Този път той избра далечния ъгъл, а кълбото не бе засечено от никой и премина покрай Кръстев - 3:0.

Преди мача

ЦСКА и Левски излизат в директна битка за втората позиция в Първа професионална лига днес. Преди срещата от 35-я кръг "червените" са 64 точки, а момчетата на Николай Митов са с две по-малко в актива си.

През сезона до момента двата тима изиграха три срещи по между си - размениха си по една победа, а веднъж завършиха на равно.

В последния мач играчите на Стамен Белчев бяха повече от категорични и записаха успех с 3:0. 

Състави:

ЦСКА: Георги Китанов, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Антон Недялков, Петрус Бумал, Давид Симао, Кирил Десподов, Руи Педро, Густаво Кулма, Фернандо Каранга.

Левски: Николай Кръстев, Сашо Александров, Давид Яблонски, Александър Александров, Веселин Минев, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Франсис Нар, Божидар Краев, Бабатунде Адениджи, Амаду Сукуна

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички