Отложиха създаването на съвместно дружество между ЦСКА и държавата за "Армията"


Отложиха създаването на съвместно дружество между ЦСКА и държавата за "Армията"
Снимка: БГНЕС

3254 0

Учредяването на съвместното дружество между ЦСКА и държавата за стадиона се отлага поне със седмица. Очакваше се неговото създаване да бъде гласувано от Министерския съвет този вторник. На "Армията" се надяват учредяването да стане факт следващата седмица и в началото на октомври дружеството вече да е факт.

Впоследствие специалисти ще направят оценка на стадиона в Борисовата градина и на базата в Панчарево, а клубът ще внесе паричния еквивалент по сметка на дружеството. Тези средства, които се очаква да са над 20 милиона лева, ще бъдат използвани само за строежа на новия стадион, информира "Тема спорт". Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов вече заяви, че заради чисто техническите срокове дейностите по "Армията" няма как да стартират по-рано от пролетта. Цялата процедура вероятно ще отнеме около 6 месеца.

На този етап няма развитие и около казуса с активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД. Софийският градски съд не се е произнесъл по отношение на спорния имот край морето. На три инстанции земите край Бяла бяха присъдени на дружеството "Камеко", а не на ПФК ЦСКА АД. Това касае пряко внесените от "Ред Енимълс" 8 милиона лева за активите, тъй като ще се окаже, че червените са платили за нещо, което не е тяхна собственост. Очаква се решението на съда, който може да приспадне стойността на имотите от 8-те милиона.

А кой е играчът на ЦСКА, който може да играе в Манчестър Юнайтед според треньора Лупко Петрович, ще разберете от този материал на SportLive.bg.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички