Откъде е прякорът "Каранга" и защо звездата бърка цимент и играе футбол еднакво добре?


Откъде е прякорът "Каранга" и защо звездата бърка цимент и играе футбол еднакво добре?
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

5034 0

Само заклетите фенове на ЦСКА-София вероятно знаят цялото име на звездата на тима Фернандо Каранга. Той е роден като Луис Фернандо да Силва Монте, а прякора си - Фернандо Каранга, получава в ранните си футболни години в Бразилия. Нападателят е "кръстен" на едно анимационно филмче, което обичал да гледа като малък - в Бразилия известно като "Carangos e Motocas", а в Америка като "Wheelie and the Chopper Bunch". В Бразилия вероятно думата "каранга" може да се проведе като "Фолксваген Бийтъл", какъвто е главният герой във филмчето. Освен това Фернандо много обичал да тича, така че братовчед му, който играел с него, му казал, че прилича на малкия автомобил.

Самият футболист признава, че много обича спортните коли и притежава една "Хонда Сивик", която си е доукрасил с халогенни фарове.

Но животът на голаджията не е само забавления и футбол. Роден в скромно семейство от Пернамбуко, като дете той много помага на баща си, който е зидар, преди да опита късмета си като футболист. И въпреки че отдавна изгря във футбола, Каранга признава, че все още знае как да работи в строителството.

"Бях малък и понякога помагах на баща си в работата му. Научих се да бъркам цимент и да правя плочи. И до днес имам тези умения", казва той пред "ESPN Radio".

Най-лошият момент, с който се е сблъсквал в родината си, е убийството на приятеля му и съотборник в Боа Ешпорте Едсон Пиай. Той е застрелян през 2014 година с 2 изстрела в град Флориано в родния му щат. Каранга и съотборниците му играят и бележат голове в негова чест след трагичния инцидент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички