Осем задържани и седем ранени полицаи след мелето в Пловдив


Осем задържани и седем ранени полицаи след мелето в Пловдив
Снимка: БГНЕС

1401 0

Бойно шоу по кик бокс и бокс в спортната зала Колодрума в Пловдив снощи премина в сбиване между фенове на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Напрежението възникнало след двубоя между Владислав Кънчев от "Анималс" и Виктор Николов от " Lauta Army". Феновете се замеряли със столове, бутилки и чаши в залата, а след това последвало и сбиване на паркинга. Това довело до намесата на Специализирани полицейски сили. Осем души бяха задържани в Пето РУ на МВР, а като  демонстрацията бе прекратена, макар че по програма предстояха още шест мача.

Повече подробности за инцидента съобщи днес старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР в Пловдив. Седем полицаи са били леко ранени от бомбичките, хвърляни вътре и извън залата от феновете. Всички те са прегледани в болница и освободени за домашно лечение. Един полицай е бил напръскан със спрей. Осем души пък са задържани след мелетата. 

Сигналът са сблъсък между футболните агитки на ЦСКА и Локомотив Пловдив на ММА шоуто е подаден в 23.30 ч и полицейски екипи са се отправили веднага към мястото. Организатор на събитието е варненска фирма, а за реда е била наета пловдивска охранителна частна фирма, която очевидно е пропуснала факта, че във феновете е имало бомбички. Случаят се разследва под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички