О, ЦСКА, другото ти име е Реформа!

Вдъхновихме се от скорошните радикални промени в ЦСКА и предлагаме да приложат още от тях в похода към 32-ата!

След ужасяващия мач на ЦСКА с „Черно море“ на „Армията“ (1:3) ръководството на „червените“ обеща, цитат: „Решения“, край на цитата; и как, цитат: „Всеки ще си понесе отговорността“, край на цитата, още на следващия ден. И точно така и стана – взе се решение за истинска, голяма промяна. Единият от тримата треньори, водещ се за старши, Добромир Митов, беше уволнен, но и преназначен после като помощник-треньор, а доскорошният друг от тримата треньори, Люпко Петрович, водещ се за главен консултант, беше назначен за старши треньор. Изглежда някак същото. Но и някак като реформа!

В Словения: Вместо в пенсия, старият Люпко се върна в бизнеса

Немалък брой чуждестранни медии отразиха назначението на Люпко Петрович за главен треньор на ЦСКА. Мнозина от тях изразиха изненадата си от решен...

И ето вече Люпко Петрович (който публично се беше клел преди време, че в България ще е треньор само на „Левски“ и „Литекс“, та не можем да решим сега дали излъга или пък си удъ̀ржа все още на думата) ще започне най-после наистина да прилага вижданията си за играта на отбора. Явно мачкан доскоро от диктатора Митов, пред когото Люпко е бил просто безгласна буква. За да започне ЦСКА пак да бие наред. Но за да бие още повече, предлагаме и ние следните изумителни допълнителни реформи:

Ръководството да обърне файла с видео записа от мача с „Черно море“ и да го изгледат наобратно. Ето, ЦСКА повежда, а феновете викат „Оставка!“. Вече се работи правилно. Просто никога не може да угодиш на феновете!

ЦСКА се принуди да отстъпи съблекалнята си на Осиек

ЦСКА се принуди да даде съблекалнята си на Осиек за официалната тренировка на хърватите в сряда, пише "24 часа". Причината е тежкото състояние, в...

ЦСКА да не е на срамното 11-о място в класирането, а да е или на 4-то отдолу-нагоре, или на пред-пред-пред-последно.

Стойчо Стоилов също да понесе своята лична отговорност – да бъде наказан със смяна на името, като бъде накаран да си размени първите три букви от името си със първите три от фамилията си.

Да се въведе истински армейски ред и дисциплина сред футболистите. Вместо да лягат в 23:00 и да стават в 11:00 и по този начин да не могат да се възстановят пълноценно – да стават в 11:00 и да лягат в 23:00. Промени и в храненето: да им се сервира пиле с ориз, а не ориз с пиле. Както и – за да стават по-красиви прическите и татуировките им, първо да се подстригват и после да се татуират, а не първо да се татуират.

Тренировките вече да бъдат наричани „Изтощителни тренировки“. Пак да са си същите 40-минутни тренировки, които пак ще си продължават 40 минути. Просто името ще е по-престижно. Та, като футболистите бъдат питани какво са тренирали през седмицата, да може да казват - „Правихме Изтощителни тренировки“ и да звучат по-трудолюбиво поне.

Още в следващия мач на „Българска армия“ срещу „Осиек“ да се излезе с желязна, напълно прекроена, защита, в следния състав: С. Иванов, Б. Чорбата, Мигел До Адро, Ж. Серкейра. Подходът може да се приложи и за халфовата линия – като и там да се ползват презимената на играчите вместо фамилиите.

Ако не се получи по-добър резултат, да се направят още по-категорични размествания. Стойчо Атанасов да не е вече десен бек, а да играе краен защитник отдясно. Божидар Чорбаджийски да бъде изваден от позицията на централен защитник и да бъде поставен на мястото на Нуно Томаш, който да бъде поставен на негово място и после пак да се разменят. Жоржиньо да се махне от левия бек и да заиграе на десния, но погледнат от другата страна.

Ако пак не се получи, поне да се измислят официални прякори на всички играчи, например: Българския Азар, Новия Жеков, Поредния Меси, Малкия Роналдо, Бразилския Десподов, Белия М`Бапе, Ловешкия Туньо, Втория Кишишев и т.н. Прякори, които да се харесват и да придават по-маркетингов вид на по-несполучливите футболисти.

Когато се обявяват заплатите на футболистите в отбора, да се казва не сумата на месец, а за общата сума за 20 години. Понеже ако играчът остане за целия този период в отбора, ще взема заплата не 7 000 евро, а почти милион и седемстотин хиляди евро. Така че да се обяви, например: на Белия М`Бапе му плащаме 1 700 000 евро! Е, не е ли вярно – ами, да стои и да играе, докато ги натрупа. То и без това може и месечната заплата да не си получи, ако нещо не са доволни от него и да изхвърчи, какво!

Друг вариант на горното – да не се обявява валутата на заплатата, а да се сметне в лева или дори в стотинки. А може и публично да се казва така: (високо и ясно) „Месечна заплата – седемстотин хиляди евро...“ (и много тихичко) „... цента“. И готово – ЦСКА дава огромни заплати, играчи от „Лудогорец“, идвайте насам!

Да се пипне малко дизайна на емблемата – за да изглежда по-шампионски – като се разменят симетрично местата на първото и последно (дъбови!?) листенца, а петолъчката се завърти на 360 градуса, а ако не – на 72 градуса!

Да се направи нов стадион. Взима се същия, но се преподписва договора за ползване, изписва се „Българска армиа“ в някои документи, уж като правописна грешка в последната буква, и също така се сменя адреса на стадиона (да се кръсти някоя от околните алеи). Ако е много сложно може и само да се накарат медиите да го изписват „Българска армиа“ (иначе да им се вземат пропуските за мачовете).

Или друго – на няколко храсталака до стадиона на ЦСКА в Борисовата градина да се поставят табелки от типа „WC”, “00“, „М“ и „Ж“. Така съвсем официално вече на „Армията“ ще има нови тоалетни!

И последно – феновете също да се включат с една промяна в новата политика. Вместо озлобено да крещят при най-малката грешка „Оставка! Оставка!“, нека да скандират „Поставка! Поставка!“ или „Доставка! Доставка!“. Така хем ще викат нещо по-позитивно и по-градивно, хем ще се чува същото.

П.П.: Ако някой знае какво става с Димитър Пенев, третият от тримата треньори на ЦСКА, и почетен президент на клуба, да ни пише.

Автор: Милен Антиохов

Още по темата

Please select answer!