О, ЦСКА, другото ти име е Реформа!


О, ЦСКА, другото ти име е Реформа!
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

6028 0

Вдъхновихме се от скорошните радикални промени в ЦСКА и предлагаме да приложат още от тях в похода към 32-ата!

След ужасяващия мач на ЦСКА с „Черно море“ на „Армията“ (1:3) ръководството на „червените“ обеща, цитат: „Решения“, край на цитата; и как, цитат: „Всеки ще си понесе отговорността“, край на цитата, още на следващия ден. И точно така и стана – взе се решение за истинска, голяма промяна. Единият от тримата треньори, водещ се за старши, Добромир Митов, беше уволнен, но и преназначен после като помощник-треньор, а доскорошният друг от тримата треньори, Люпко Петрович, водещ се за главен консултант, беше назначен за старши треньор. Изглежда някак същото. Но и някак като реформа!

И ето вече Люпко Петрович (който публично се беше клел преди време, че в България ще е треньор само на „Левски“ и „Литекс“, та не можем да решим сега дали излъга или пък си удъ̀ржа все още на думата) ще започне най-после наистина да прилага вижданията си за играта на отбора. Явно мачкан доскоро от диктатора Митов, пред когото Люпко е бил просто безгласна буква. За да започне ЦСКА пак да бие наред. Но за да бие още повече, предлагаме и ние следните изумителни допълнителни реформи:

Ръководството да обърне файла с видео записа от мача с „Черно море“ и да го изгледат наобратно. Ето, ЦСКА повежда, а феновете викат „Оставка!“. Вече се работи правилно. Просто никога не може да угодиш на феновете!

ЦСКА да не е на срамното 11-о място в класирането, а да е или на 4-то отдолу-нагоре, или на пред-пред-пред-последно.

Стойчо Стоилов също да понесе своята лична отговорност – да бъде наказан със смяна на името, като бъде накаран да си размени първите три букви от името си със първите три от фамилията си.

Да се въведе истински армейски ред и дисциплина сред футболистите. Вместо да лягат в 23:00 и да стават в 11:00 и по този начин да не могат да се възстановят пълноценно – да стават в 11:00 и да лягат в 23:00. Промени и в храненето: да им се сервира пиле с ориз, а не ориз с пиле. Както и – за да стават по-красиви прическите и татуировките им, първо да се подстригват и после да се татуират, а не първо да се татуират.

Тренировките вече да бъдат наричани „Изтощителни тренировки“. Пак да са си същите 40-минутни тренировки, които пак ще си продължават 40 минути. Просто името ще е по-престижно. Та, като футболистите бъдат питани какво са тренирали през седмицата, да може да казват - „Правихме Изтощителни тренировки“ и да звучат по-трудолюбиво поне.

Още в следващия мач на „Българска армия“ срещу „Осиек“ да се излезе с желязна, напълно прекроена, защита, в следния състав: С. Иванов, Б. Чорбата, Мигел До Адро, Ж. Серкейра. Подходът може да се приложи и за халфовата линия – като и там да се ползват презимената на играчите вместо фамилиите.

Ако не се получи по-добър резултат, да се направят още по-категорични размествания. Стойчо Атанасов да не е вече десен бек, а да играе краен защитник отдясно. Божидар Чорбаджийски да бъде изваден от позицията на централен защитник и да бъде поставен на мястото на Нуно Томаш, който да бъде поставен на негово място и после пак да се разменят. Жоржиньо да се махне от левия бек и да заиграе на десния, но погледнат от другата страна.

Ако пак не се получи, поне да се измислят официални прякори на всички играчи, например: Българския Азар, Новия Жеков, Поредния Меси, Малкия Роналдо, Бразилския Десподов, Белия М`Бапе, Ловешкия Туньо, Втория Кишишев и т.н. Прякори, които да се харесват и да придават по-маркетингов вид на по-несполучливите футболисти.

Когато се обявяват заплатите на футболистите в отбора, да се казва не сумата на месец, а за общата сума за 20 години. Понеже ако играчът остане за целия този период в отбора, ще взема заплата не 7 000 евро, а почти милион и седемстотин хиляди евро. Така че да се обяви, например: на Белия М`Бапе му плащаме 1 700 000 евро! Е, не е ли вярно – ами, да стои и да играе, докато ги натрупа. То и без това може и месечната заплата да не си получи, ако нещо не са доволни от него и да изхвърчи, какво!

Друг вариант на горното – да не се обявява валутата на заплатата, а да се сметне в лева или дори в стотинки. А може и публично да се казва така: (високо и ясно) „Месечна заплата – седемстотин хиляди евро...“ (и много тихичко) „... цента“. И готово – ЦСКА дава огромни заплати, играчи от „Лудогорец“, идвайте насам!

Да се пипне малко дизайна на емблемата – за да изглежда по-шампионски – като се разменят симетрично местата на първото и последно (дъбови!?) листенца, а петолъчката се завърти на 360 градуса, а ако не – на 72 градуса!

Да се направи нов стадион. Взима се същия, но се преподписва договора за ползване, изписва се „Българска армиа“ в някои документи, уж като правописна грешка в последната буква, и също така се сменя адреса на стадиона (да се кръсти някоя от околните алеи). Ако е много сложно може и само да се накарат медиите да го изписват „Българска армиа“ (иначе да им се вземат пропуските за мачовете).

Или друго – на няколко храсталака до стадиона на ЦСКА в Борисовата градина да се поставят табелки от типа „WC”, “00“, „М“ и „Ж“. Така съвсем официално вече на „Армията“ ще има нови тоалетни!

И последно – феновете също да се включат с една промяна в новата политика. Вместо озлобено да крещят при най-малката грешка „Оставка! Оставка!“, нека да скандират „Поставка! Поставка!“ или „Доставка! Доставка!“. Така хем ще викат нещо по-позитивно и по-градивно, хем ще се чува същото.

П.П.: Ако някой знае какво става с Димитър Пенев, третият от тримата треньори на ЦСКА, и почетен президент на клуба, да ни пише.

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички