Новият на ЦСКА - Роланд Алберг, е "мърляч" и голотворец (ВИДЕО)


Новият на ЦСКА - Роланд Алберг, е "мърляч" и голотворец (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн

3655 0

Интересни подробности за профила на новото попълнение на ЦСКА - Роланд Алберг, научи SportLive.bg от американските медии. Станаха ни ясни и позитивните, и негативните страни на офанзивния полузащитник, който се очаква след Нова година да облече червената фланелка. Споделяме ги с вас:

Холандецът, който играе с номер 10 на гърба, е разочарование за настоящия си отбор Филаделфия Юниън и не получава достатъчно игрово време. Причина за това е отказът му да удължи договора си с клуба. Феновете на американския тим вече са го поставили в списъка на "големите доларови провали".

За последния сезон той е изиграл 24 мача за Филаделфия, 9 като титуляр, в които е вкарал 7 гола. Има и 1 асистенция.

За последно е взел участие в мач на 22 октомври при победата с 6:1 над Орландо Сити, като е прекарал едва 5 минути на терена.

Негативните качества на халфа, които лъсват във Филаделфия Юниън са следните: Той е непостоянен играч, "мърляв" е в пресата и не се вписва в схемата на тима. Плюс това той не тича, не играе в отбрана, мързелив е. В американския клуб идва с наднормено тегло. Наред с това в последните му мачове спортни журналисти отбелязват, че той не е достатъчно активен в завършващата фаза на играта.

Холандецът обаче има и редица положителни качества, които ще са от полза на ЦСКА относно техните амбиции: Алберг е голмайстор. Той не е плеймейкър, а по-скоро изтеглен напред или втори нападател. Има добър голов нюх и не се страхува да стреля. Когато бележи, не се пести, и създава красиви голове.

Очаква се 27-годишният играч да се появи на "Армията" през ноември, но да бъде картотекиран през зимата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички