Не си прав, Стойчо!


Не си прав, Стойчо!

5693 1

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е прочут инат. Заинати ли се, и няма назад. А когато въпросът опре до юношите на "Армията", инатът му става като на магаре.

Очакваше се, че в разширения състав ще влязат някои момчета от школата. Не да играят в официални мачове, а поне подготовка да водят. Да, ама не! Още на първото събиране тази сутрин Младенов честно си призна, че не иска нито един от тях. Липсвал им опит, затова щели да ги пращат да ритат по ливадите в провинцията.

Със същия мотив и през лятото юношите бяха отпратени от първия отбор. Логично възниква въпросът – а кога, по дяволите, е времето да се даде шанс на младите български играчи? Защото отборът на Стойчо може и да води в "А" група, но е само от чужденци. Лошо няма, само че народът си иска и българското. А Младенов зорлем съсипва всеки по-добър талант от школата. Все едно ще вкара не юноша, ами жива змия в съблекалнята.

Последният случай беше с Григор Долапчиев. Момчето почна силно миналия сезон, взе да вкарва голове, хареса се и на публиката. Само че Стойчо го прати в македонския град Турново. Защо, откъде накъде? От школата на ЦСКА съвсем рядко излиза свестен нападател, за да го изпуснеш ей-така. А в същото време да водиш футболисти със съмнителни качества и репутация от чужбина. И то на кило! За тях ЦСКА е майка, а за собствените си юноши – мащеха.

В историята на ЦСКА именно най-големите футболисти са били налагани още като юноши и младежи. През 60-те години това например са цял куп звезди начело с Димитър Якимов и Димитър Пенев. През 70-те Пламен Марков беше доведен от Севлиево докато учеше в десети клас, а Цецо Йончев – като абитуриент от Враца. Същият е случаят с капитанът Георги Димитров – Джеки и брат му Динко Димитров. Христо Стоичков почна на 19 години. Така беше и с Любо Пенев, и с Емил Костадинов, а след това и с Митко Бербатов, Мартин Петров, Стилиян Петров и Владо Манчев. Всеки от тях е важна част от историята на ЦСКА. А днес клубът пъди Долапчиев, пъди и останалите от малките. Дори и доказан играч с качества като Антон Карачанаков седи резерва. За всички е ясно, че Стойчо не е прав! Освен за самия Стойчо...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички