Не пипайте Стойчо, той това си може!


Не пипайте Стойчо, той това си може!

2424 1

ЦСКА води в "А" група, но на "Армията" пак задухаха хладни ветрове. При това около не кой да е. Изведнъж се оказа, че около червения владика Стойчо Младенов е станало ветровито.

Първо бизнесменът Петър Манджуков деликатно съобщи на Стойчо да спре да се оправдава с Лудогорец, със заговори, със съдии, с дузпи, корнери и тъчове. След това се разбра, че Манджуков отишъл на крака при Кирил Домусчиев да го пита колко взимат футболистите и треньорите в Разград. Оказало се, че на играчите заплатите не били чак толкова по-големи, отколкото в ЦСКА, както Стойчо внушава. А на треньорите – тройно по-ниски.

В ЦСКА Манджуков не е случаен човек. Той дава парите, а Стойчо и Лупи ги харчат. Като известен параноик Младенов обаче съзря във всичко това поредния разградски заговор, този път с цел да го уволнят от ЦСКА, като му подлеят вода пред чичко-паричкото. И даже предупреди, че си е изпълнил дълга на "Армията". Демек, че може и да си тръгне. Питам те дъще, сещай се Манджуков...

Ясно е като бял ден, че нито Стойчо е на зор да бяга от ЦСКА, нито Манджуков има зор да го гони поне до лятото. Дотук Младенов се показа способен поне да печели точки, а отборът му да е първи в класирането. Само с чужденци и почти без български играчи ЦСКА играе стойчовски футбол – с повече хора в средата, без излишни рискове в защита и дебнене да вкара първи гол. След това се дърпа и чака удобен момент да довърши противника.

Това си го може Стойчо, така си го играе. Вярно, че в някои мачове като равенствата по 1:1 с Черно море във Варна и с Лудогорец на "Армията" схемата не проработи. Трите точки аванс пред българския представител в Шампионската лига обаче са достатъчно добър атестат за това, което Стойчо е свършил в ЦСКА през този сезон.

Големият въпрос обаче е дали Младенов ще устиска преднината до края на първенството. А за това има доста съмнения.

Към днешна дата е ясно, че поне двама негови титуляри ще бъдат продадени в чужбина. Става въпрос за голмайстора Сержиу Буш и крилото Тони Силва. В сметката на Буш например има десет гола и пет асистенции. Като се знае, че Стойчо Младенов от три опита да вземе качествен чужденец я уцели веднъж, я не, изглежда доста съмнително дали ще има кой да играе на мястото на румънеца. А да чака за голове на Орелиен Жоаким от Люксембург изглежда доста спорна работа.

Отделно, че Стойчо вече два пъти се опари да изпусне титлата във владение на Лудогорец. Единия път през 2012 г. имаше 8 точки аванс, но в края на първенството го хързулнаха. Миналия сезон падна четири пъти от същия отбор и завърши на 12 точки по-назад. Ако не се научи как се бие Лудогорец, и сега ще стане същото. А Стойчо това нещо, поне досега, не го може. При последния мач на "Армията" дори се уплаши да ги натисне за втори гол след като водеше с 1:0, беше с човек повече на терена и с многобройна публика.

Отделно, че Лудогорец няма много-много да подбира средствата, с които ще гони титлата. Примерът е с Марек – дупничани се надупиха пред шампионите от Разград, но за сметка на това ритаха на кило кръв и метър кожа срещу "Левски" и ЦСКА. Стойчо беше съвсем прав да протестира срещу това. Само че той толкова рева за щяло и нещяло, че накрая никой няма да му обръща внимание. Даже и да е прав.

Поне за момента обаче именно Стойчо Младенов е точният човек за ЦСКА. Тъй като в "А" група не се играе кой знае какъв футбол, треньорът успява да трупа точки със системата си на игра и безспорното си качество да мотивира футболистите. Поддържа огъня. Бие "Левски" където ги хване, което е истински мехлем за душите на цесекарите.

Големият проблем ще дойде през лятото, когато Младенов ще трябва да води ЦСКА или в Шампионската лига, или в Лига Европа. А на него турнирите на УЕФА са му другото слабо място освен Лудогорец. Както и да го суче, както и да го върти, все отпада. Напоследък даже от Мура и Зимбру. Екзекутора, който навремето вкара два гола във вратата на Ливърпул, така и не може да печели турнирни битки. Не само в Европа, ами и в България, ако се съди по отпаданията на ЦСКА за купата от Симитли и Монтана. И дори и да не стане шампион, евентуален нов резил в Европа вече наистина ще разклати позициите му в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички