В "снежния ад" ЦСКА измъкна трудна победа срещу Ботев Пловдив


В "снежния ад" ЦСКА измъкна трудна победа срещу Ботев Пловдив
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

7050 0

ЦСКА и Ботев Пловдив закриха есенния полусезон в Първа лига. "Червените" победиха с 2:1 с два гола на Али Соу, който обаче напусна принудително още в 31'. В 67' Серкан Юсен върна едно попадние. Срещата се игра в изключително тежки условия, като започна чак в 19 часа, вместо в 17:30. С две снегопочистващи машини и 20-ина души с лопати домакините се опитаха да изчистят терена, за да се проведе двубоя.

С първите си две положения "червените" поведоха, докато през втората час пловдивчани изцяло доминираха и изпуснаха доста шансове. По този начин ЦСКА ще остане през зимата на второ място и е с 45 точки – шест по-малко от лидера Лудогорец. Ботев Пловдив пък остава на пето място, след като в събота Берое го измести и е с 35 точки след 20 изиграни мача.

Въпреки заснежения терен и трудното движение и на топката, и на играчите, мачът започна с доста грешки и от двете страни. Все пак в 13' домакините поведоха, не и без помощта на терена. ЦСКА организира бързо нападение по дясното крило, където беше изведен Десподов. Крилото опита подаване по замята, като Димитров щеше да пресече паса. Кълбото обаче мина през бабуна на терена, прехвърли Димитров и се озова в Соу, който реагира бързо и засече за 1:0.

Последваха добри минути на "Българска армия". Кайзер направи фантастично спасяване при отличен удар на Тиаго, докато на отсрещната врата комбинация между Вутов и Неделев позволи на плеймейкъра да изведе на страхотна позиция Стивън Петков, но Божидар Чорбаджийски с майторски шпагат спаси своите от изравнителен гол.

В 28' комбинацията се повтори, но този път без "помощ" от терена. Десподов нахлу отляво и извее отлично Соу, който овладя добре и с копване прехвърли вратаря Кайзер за 2:0.

Пловдивчани започнаха много по-активно след почивката. В 50' Стивън Петков стреля от много малък ъгъл, но не успя да се разпише. Последва удар на Тодор Неделев от границата на наказателното поле, а топката срещна ръката на Рубен Пинто. Драганов обаче прецени, че дузпа няма.

В 56' за малко Неделев не се разписа директно от ъглов удар, но Черниаускас внимаваше и не допусна попадение. Натискът на гостите даде резултат и в 67' върнаха едно попадение. Юсеин намали резултата, след като засече с глава центриране на Филипов отдясно 2:1.

В 77' домакините организираха добра атака, Жеферсон центрира отляво, намирайки Десподов, който обаче не успя да насочи добре топката с глава. В 80' Стивън Петков бе близо до изравнявне, но топката мина покрай вратата. В 89' Ботев стигна до попадение, но то бе отменено заради засада. Тодор Неделев центрира от свободен удар към Лъчезар Балтанов, който обаче бе в засада и подаде към Петков на далечната греда, а той вкара, но реферът вече бе вдигнал флага за засада.

ПРОБЛЕМИ ПРЕДИ СРЕЩАТА

Всички на "Армията" полагат грижи да премахнат снега, за да може да се проведе двубоят, но крайното решение ще е на съдията Драгомир Драганов. Ако метеорологичните  условия позволят, срещата ще се проведе. Ако това не се случи, то трябва да се отложи за 24 часа. Ако и в понеделник не може да се играе, то най-вероятно ще се изиграе след Нова година.

Иначе ЦСКА е в пълен състав за двубоя, като няма контузени и наказани. В игра след наказания се завръщат Бодуров и Пинто, които ще са титуляри. С картони висят 5-ма - Чорбаджийски, Секулич, Лясков, Бикел и Десподов. Ако някой от тях бъде санкциониран днес, ще пропусне първия пролетен кръг - гостуването на Черно море. Аут от 18-те заради паспортите си извън ЕС отново ще останат бразилците Енрике и Евандро.

Подобно на ЦСКА и канарчетата изпитват трудности в двубоите срещу тимовете от Топ 5 - те обаче имат победа (4:1 над Берое) и равенство с армейците (0:0). В гостуванията си обаче загубиха с 1:4 от Левски и 1:2 от заралии. Друг проблем пред Ботев е липсата на 3-ма основни играчи - Ничев се възстановява от операция на херния, а Радослав Терзиев също е в лазарета. Димитър Пиргов пък е наказан. Заради кадровата криза Николай Киров взе в групата цели 4-ма юноши и на пейката ще има само двама опитни полеви футболисти. Двама от младоците са на 16 г. (р. 2002 г.) - десният бек Станислав Работов и халфът Станислав Шопов. Офанзивният халф Крие Добрев и нападателят Иван Василев пък са на по 17.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА: Витаутас Черниаускас – Жеферсон, Николай Бодуров /к/, Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев – Рубен Пинто, Валентин Антов – Кирил Десподов, Кристиан Малинов, Тиаго Родригес – Али Соу

Ботев Пд: Даниел Кайзер – Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Филип Филипов, Йордан Минев – Лъчезар Балтанов /к/, Серкан Юсеин – Тодор Неделев, Васил Шопов, Антонио Вутов – Стивън Петков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички