Много пропуснати шансове и без победител в дербито Локомотив (Пловдив) - ЦСКА


Много пропуснати шансове и без победител в дербито Локомотив (Пловдив) - ЦСКА
Снимка: БГНЕС

2217 0

Отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА не се победиха на стадион "Локомотив" в квартал "Лаута", като срещата от 25-я кръг на Първа професионална лига завърши при резултат 1:1.

Така двата тима запазват разликата по между си, като "червените" са трети с 46 точки и имат актив от 7 пред четвъртия - Локомотив Пловдив.

Дани Кики откри още в 12' след добра "черно-бяла" атака, но след почивката момчетата на Стамен Белчев бяха по-добрия тим и изравниха чрез Кирил Десподов, като могат да съжаляват и че не си тръгнаха с три точки от града Под Тепетата.

Първата голова възможност се откри пред ЦСКА, като Кубемба се възползва от центриране в наказателно поле, но ударът му с глава бе прекалено лек, за да затрудни Ел Харуби.

През първите минути си личеше, че "червените" търсят ранно попадение, но вместо това те получиха такова във вратата си. Марчев започна добра акция за Локомотив, събра трима играчи около себе си, след което подаде към свободния Кики, който беше на дъгата на наказателното поле. Последният си нагласи кълбото и с удар по земята матира Китанов с шестия си гол за сезона. По-рано през кампанията Кики се разписа и на "Българска армия", като тогава откри резултата в 10', а тимът му запази аванса до края на мача и спечели срещата.

До средата на първата част двата тима играеха равностойно на стадион "Локомотив" в квартал Лаута, а в 25' голмайсторът за домакините бе маркиран в жълто след груба игра срещу капитана на ЦСКА Недялков.

Две минути преди края на първата част Руи Педро получи чудесен шанс да изравни, след като получи удобна топка в наказателното поле. Португалецът стреля, но изстрелът му предмина в страни от вратата.

Втората част на мача започна експлозивно и пред двете врати. Първо тимът на ЦСКА имаше добра възможност, но удар на Педро от границата на наказателното поле премина над вратата. Последва контра на Локо и Кики бе изведен в наказателното поле, но самоотвержена проява на Атанасов предотврати втори гол във вратата на Китанов.

В 56' защитата в черно-бяло се пропука отново, като Пинто получи шанс да отправи удар, но топката попадна в обсега на Ел Харуби.

Натискът на ЦСКА даде резултат и Десподов изравни в 81'. Младата надежда на ЦСКА бе изведен добре в наказателното поле, където Виданов и Харуби не се разбраха и футболистът на "червените" се оказа сам с топка в крака пред опразнената врата и за него не представляваше проблем да изравни - 1:1.

 

Преди мача

Преди днешната среща играчите на ЦСКА са на трета позиция с 45 точки, като имат 7 повече от днешния опонент, който заема 4-то място.

В последните два мача "смърфовете" нямат загуба на "Лаута" като победиха Локомотив (ГО) и направиха равенство с Нефтохимик.

ЦСКА от своя страна се съвзе след загубата от Левски във вечното дерби с успех при домакинството си на Монтана с 2:1.

Състави:

Локо ПД: Ел Харуби, Крумов, Виданов, Везалов, Котев, Горанов, Траянов, Велковски, Кики, Мартинович, Марчев.

ЦСКА: Китанов, Атанасов, Недялков, Перес, Бодуров, Пинто, Бумал, Десподов, Руи Педро, Кубемба, Кулма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички