Любослав Пенев иска да върне Спас Делев в ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев иска да привлече Спас Делев от полския Погон (Шчечин). Крилото вече е играл под ръководството на Ел Голеадор на "Армията" и в националния отбор.

Договорът му с Погон изтича през лятото. В контракта на Делев е заложена освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро, информира "Тема спорт". 29-годишният бързак от село Ключ би могъл да влезе в ролята на заместник на продадения в Каляри Кирил Десподов. На този етап "червените" не са изпратили конкретно предложение за него, а и не е ясно какво ще е желанието на футболиста. Делев вероятно ще предпочете да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.

Любослав Пенев обясни за раздялата с Манолев и разкри, че още един играч ще напусне ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев внесе повече яснота около раздялата с Станислав Манолев, като призна, че ще се разделят с още един играч.По-рано...

Въпреки че договорът му изтича в края на сезона, Спас продължава да фигурира в плановете на Погон. В събота той беше титуляр при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). Делев игра 74 минути по десния фланг на атаката. Той е в Погон вече трети сезон. За този период има 68 мача, 11 гола и 13 асистенции в Екстракласата.

Очаква се "армейците" да привлекат поне едно попълнение през новата седмица. Ел Голеадор призна, че се търсят играчи на различни постове и има предвид няколко имена. "Червените" спешно се нуждаят от бек, след като договорът на Станислав Манолев беше разтрогнат, същото ще се случи и с този на Борис Секулич, а Жеферсон ще отсъства поне още две седмици.

Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович коментира раздялата с Нестор Ел Маестро и назначаването на Любо Пенев. Ето какво е мнението на опитния специалист.

Още по темата

Please select answer!