Любо ще ни измъкне от дупката, вярва Стоян Колев


Любо ще ни измъкне от дупката, вярва Стоян Колев

2017 0

Стоян Колев бе треньор на вратарите в ЦСКА само допреди десетина дни. С идването на Любослав Пенев и щаба му обаче Колев разтрогна своя договор с клуба, като бе заменен на поста от Йордан Йорданов-Жан. Бившият страж на "армейците", Черноморец и Локо (Пд) говори пред "Тема Спорт" за работата си на "Армията" и причините, довели до отчайващата форма на отбора през пролетта. Колев направи и анализ на вратарите в ЦСКА.

Стояне, как си обясняваш безпрецедентната серия 9 мача без гол и победа? Ти беше част от щаба в почти всички срещи, какво е обяснението ти за игровата криза в ЦСКА?

- Дори за мен е трудно обяснимо. Може би в отбора се натрупа психическа несигурност и неувереност, която доведе и до големия срив в резултатите и играта. Негативните резултати наистина са уникален случай, но се надявам още в събота да бъде сложен край на тази серия.

Галин Иванов наследи Стойчо Младенов, но не беше ли използван в неподходящия момент този млад и перспективен треньор? Беше поставен на пангара и сякаш предварително се знаеше, че няма да успее...

- Галин се опита да помогне в един много труден момент, но това психологическо неравновесие в отбора се отрази на всеки един, който работи в ЦСКА. Поради тази причина не бе сложен и край на негативните резултати. Но имайте предвид, че Галин е доста амбициозен човек, който има своите разбирания, идеи и един ден ще се радвам да ги приложи и да има успех. Ситуацията беше такава, че се отрази върху работата на всеки един в клуба. Не само отборът бе засегнат, но и служителите. Просто Галин пое отбора в много сложна ситуация, в момент, който бе адски труден от всяко едно естество.

Какви са очакванията ти за новия щаб? Любослав Пенев пое неочаквано отбора...

- На мен не ми е работа да давам оценка на Любо. Но се надявам ЦСКА да излезе от това положение, което никак не му подхожда. Вярвам, че при Пенев отборът ще излезе от дупката, в която е изпаднал.

Предстои много важен мач срещу Лудогорец. Битката ще е по-скоро за честта на ЦСКА. Серията от 11 двубоя без победа срещу разградчани също е безпрецедентна...

- Всеки мач е еднакво важен и настройката трябва да е еднаква. Естествено, срещу Лудогорец има по-особен заряд. Уверен съм, че ЦСКА може да излезе с успех от предстоящия сблъсък. Нищо не се знае. Моментното състояние, мотивацията, публиката, теренът... Всичко може да повлияе на срещата. А на "Армията" все пак се играе трудно срещу ЦСКА.

Ти работи като треньор на вратарите от миналото лято. Какво е мнението ти за качествата на всеки един на този пост в отбора? Господинов получи повече шансове за изява през пролетта, Уваренко има договор за още една година, така че вероятно ще остане. А от новия сезон и Ясин Ел Харуби от Верея ще се присъедини към отбора...

- ЦСКА разполага с добри вратари. Контузията на Уваренко дойде в неподходящ момент, но пък се даде шанс на Господинов. Сега е моментът Анатоли да покаже качествата, с които разполага. Само от него зависи да си покаже потенциала в оставащите мачове през сезона. Що се отнася до Ел Харуби пък, той е доста силен вратар за българските стандарти. Хората ще се уверят в моите думи през следващия сезон. Ясин има огромен потенциал и би бил от голяма полза на отбора. Като цяло на вратарския пост ЦСКА е добре обезпечен и може да бъде сигурен за бъдещето си. Разполага и с опит в лицето на Уваренко, и с перспектива в това на Господинов и Ел Харуби.

В каква посока планираш да се развиваш на професионално ниво?

- Имам желание да продължа работата си като треньор на вратарите. Но на този етап съм решил да почина. Плюс това остават само 20 дни до края на първенството и няма за кога да си търся нов отбор. От следващия сезон вече ще помисля внимателно какво да правя, накъде ще се ориентирам и как ще продължа развитието си. Но със сигурност бъдещето ми е обвързано с футбола.

А в каква посока смяташ, че трябва да поеме ЦСКА? Как виждаш нещата на организационно ниво?

- Има достатъчно интелигентни хора начело на клуба, които са се занимавали с бизнес, и смятам, че те най-добре знаят как може да се излезе от моментната ситуация. Аз какво да давам акъл - до вчера бях вратар, сега съм треньор, не съм компетентен в тази материя (смее се). Доверявам се на настоящите собственици и смятам, че те ще се справят, колкото и да е трудно в ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички