Лъчо Танев: ЦСКА може да се оздрави, но за един човек е трудно


Лъчо Танев: ЦСКА може да се оздрави, но за един човек е трудно

1738 0

Футболният мениджър Лъчезар Танев е категоричен, че ЦСКА може да бъде оздравен, но за сам човек е трудно да се спарви , независимо от финансовия ресурс, с който разполага Гриша Ганчев. 

"Аз мисля, че може да се оздрави ЦСКА. Това е истинският клуб, аз съм играл за него. Друг е въпросът, че тази ситуация трябваше да се анализира много по-рано, за да не се стига дотук. Аз имах такъв случай с Елче, където вече се знае какви са задълженията, а тук нищо не се случва", коментира Лъчо пред "Ринг".

„Гриша Ганчев е цесекар, той от много време показваше желание да участва в ръководството на ЦСКА. Ако са толкова много милионите обаче, е трудно за един човек да ги изплати. Ганчев и Васил Божков имат нормални взаимоонтошения, повече не мога да кажа”, добави той.

„ЦСКА има много привърженици, което не може да се забрави или подмине. Имах лични разговори с премиера и със спортния министър, защото съм наясно, че държавата може да помогне по различни начини на клуба. Примерно с разсрочване на всички тези дългове. , продължи Танев.

Той призна още , че се е отказал от доста пари, които ЦСКА му дължи. "Ако не стане с оздравяването, тогава вече има два варианта и те се знаят – купуване на лиценз или започване от „А” окръжна. Това протакане и тази неяснота не са полезни за никой. Инициативата обаче трябва да е от клуба”, каза още импресариото.

Той киоментира и случващото се другия роден гранд "Левски".   

„Там явно има осигурено сериозно спонсорство. Прав е Иво Тонев, че бюджетът трябва да се спазва. Това, че имаш финансиране, не значи, че трябва да го пилееш. На тях им липсват доста качествени играчи, защото доскоро нямаха възможност да си ги осигуряват. Левски си е Левски и не трябва никой да го забравя това нещо", заяви футболният агент, след което говори и за ситуацията в Лудогорец.

„Те имат най-добрите футболисти като селекция. Собствениците искаха да надградят от миналия сезон, но това не се случи, а отпадането от Шампионска лига бе доста болезнено. Нормално е, някой път се случват тези неща. Виждате Милан колко години е в криза. Лудогорец обаче има шанс да навакса изгубеното още в течение на това първенство.”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички