ЦСКА е напред в Лига Европа след безличен реванш срещу Титоград


ЦСКА е напред в Лига Европа след безличен реванш срещу Титоград
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

19329 0

ЦСКА не успя да победи отбора на Титоград в срещата-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Двата тима завършиха 0:0, но "червените" си бяха осигурили 4 гола преднина от първата среща и продължават към втория кръг. Там те ще се изправят срещу хърватския Осиек.

Добромир Митов започна с много промени в състава си, което бе очаквано след убедителната победа в първия двубой. През първата част обаче "червените" не успяха да създадат нито едно положение, като Греъм Кери бе най-активният в състава през целия мач. В началото на второто полувреме се видя събуждане в "червените" редици, но така и не успяха да стигнат до попадение.

Срещата започна доста предпазливо без двата тима да се хвърлят в атака. Във 2' Радуле Живкович опита удар от средна дистанция, но шутът бе безкрайно неточен. Минута след това Жеферсон центрира в наказателното поле, но Евандро остана под топката.

В 12' ЦСКА, който днес играе с бял екип, получи право да изпълни пряк свободен удар, но от много малък ъгъл. Кери центрира към Пламен Гълъбов, но топката бе изчистена от играч на домакините. В 16' се стигна и до първата по-опасна ситуация и тя бе пред вратата на Черниаускас. Пас по земя стигна до Радомир Джалович в наказателното поле, който отправи хубав удар, но топката срещна напречната греда.

Темпото на срещата бе изключително бавно, като рядко се създаваха и опасности пред двете врати. В 29' Кери центрира от фаул, но двама играчи на "червените" не успяха да засекат топката. В 32' се откри още един шанс пред домакините. Павлович засече топката с крак, но стражът на ЦСКА направи страхотно спасяване. Това бе и последното положение през първото полувреме, като отборът на Добри Митов така и не успя да създаде опасно положение.

ЦСКА започна доста по-активно втората част и бързо създаде няколко положения. В 46' Греъм Кери стреля от фаул опасно, но Иванович изби. 3 минути след това Нуно Томаш не успя да засече, след което Кери стреля, но неточно. Десетина мина след подновяването на играта Кери направи още два пропуска и пропусна да изведе българския отбор напред.

След час игра на терена влезе младият Митко Митков, който замени Диего Фабрини. В 63' пък "червените" пропиляха още една възможност. Жеферсон върна с двойно за Евандро, който премина двама бранители на Титоград. След това отправи диагонален удар, но топката прелетя встрани. Това обаче се оказа и последното по-вълнуващо в двубоя, тъй като след това срещата просто се доиграваше и отново навлече в темпото от първата част.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Титоград: 26. Иванович, 2. Роганович, 4. Николич, 6. Райчевич, 8. Банович, 11. Мамаду, 14. Новович, 19. Живкович, 21. Чинеду, 81. Павлович, 99. Джалович

ЦСКА: 30. Черниаускас, 16. Бикел, 28. Гълъбов, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 26. Антов, 15. Малинов, 8. Кери, 21. Фабрини, 10. Евандро, 9. Уот

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се от щаба на ЦСКА  да съ­хранят част от титулярите за съботната среща с Черно мо­ре. В противен случай на някои от футболистите ще им се на­събере  4 срещи за 11 дни.

Наказан е централният бранител Божидар Чорбаджийски, което може да отвори място за капитана Николай Бодуров, който изненадващо беше изваден от групата преди първата битка. С проблеми са още десните бранители Иван Турицов и Стойчо Атанасов, което се очаква отново да отвори място за младия Митко Митко. Титоград няма никакви кадрови проблеми, но и това едва ли ще помогне, за да сътворят чудо срещу "червените".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички