Легенда на ЦСКА: Стойчо се изчерпа и омръзна


Легенда на ЦСКА: Стойчо се изчерпа и омръзна

1474 0

Легендарният защитник на ЦСКА Иван Зафиров смята, че Стойчо Младенов се е изчерпал начело на "армейците".

"В началото на сезона се виждаше ентусиазъм у треньора, а сега го няма - обяви пред "България Днес" бившият национал. - Леко взе да омръзва и на хората. През миналата година мотивираше играчите, караше ги да се раздават докрай. Сега това липсва. Или поне не се вижда."

Зафиров е на мнение, че загубите на ЦСКА са заради натрупано напрежение. "Армейците" не спечелиха нито една точка в двата си мача от началото на годината. Те загубиха от Локо (Сф) и Берое.

"След като ЦСКА зимува на първо място, се заговори как тимът трябва да стане шампион. И то на всяка цена. Това породи напрежение. Липсва спокойствието в отбора. Задължителното първо място, което Александър Томов иска от ЦСКА, започна да тежи и на играчи, и на треньори. На това отдавам двете загуби на "червените".

Бившият защитник на ЦСКА е на мнение, че голмайсторът на отбора от есенния полусезон Серджиу Буш не е трябвало да напуска "Армията". Румънецът премина през зимния трансферен прозорец в английския Шефийлд (Уензди).

"Продажбата му бе грешка - обяви Зафиров. - ЦСКА трябваше да гради отбор около Буш. Той бе почти завършен футболист. Томов иска да играе в Европа, но продава играчи при всяка удобна възможност. Няма как да играеш с най-добрите, като сменят футболисти през 3-4 месеца. Един отбор се нуждае от поне година-две обиграване, за да е равностоен в Европа."

Зафиров коментира и шансовете на ЦСКА да спечели титлата у нас.

"Много трудно "червените" ще станат шампиони - смята сребърният медалист от олимпиадата в Мексико '68. - Хубаво е, че и конкурентите за титлата грешат. Първенството стана доста завързано, след като фаворитите започнаха да губят. Целта през ЦСКА винаги е била да бъде шампион. Много години минаха от последния триумф на "армейците". Дано тази успеят да се окичат със златото."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички