Красен Кралев с коментар за ЦСКА и "Българска армия"


Красен Кралев с коментар за ЦСКА и "Българска армия"
Снимка: БГНЕС

1267 1

Спортният министър в оставка Красен Кралев отново коментира ситуацията в ЦСКА, както и преструктурирането на стадион "Българска армия" и базата в Панчарево от публична държавна собственост в частна държавна.

Той разкри, че имотите и съоръженията ще преминат към дружество "Академика" или към Национална спортна база.

"С базите на ЦСКА се случват добри неща. Още 2005 г. трябваше да се случи това, когато спортното министерство придоби всички спортни бази. Така се дава възможност за по-добър мениджмънт, по-голяма гъвкавост за търсене на партньори. Всички имоти или ще преминат към дружеството "Академика", или към Национална спортна база, включително теренът в местността Къро на "Четвърти километър", заяви Кралев.

"Защо точно сега ли стана това? Защото сега му дойде времето. Да, това е начинът, по който да се разреши трайно проблемът с базите на ЦСКА. През последните години не знам колко собственици на ЦСКА се изредиха, но никой не беше забил един пирон и две седалки не беше поставил", каза още министърът в оставка пред БНТ.

Решението вече бе взето от Министерския съвет, но предстои да се впише в Търговския регистър и обнародва в "Държавен вестник". След това има и поне още месец процедури, преди да стане напълно официално. По тази причина партньорството с НСБ ще бъде сключено през март или април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички