Конкурент от Първа лига опитал да отмъкне видни юноши на ЦСКА

Един от конкурентните отбори на ЦСКА е опитал да отмъкне двама от талантите, които стартираха зимна подготовка с представителния отбор, твърди вестник "Тема Спорт". Под прицела са попаднали халфът Йоан Бауренски (17 г.) и крилото Мартин Смоленски (15 г.).

Те са били изкушавани с много сериозна сума на ръка - говори се за такава в порядъка на 10 000 лева. Отделно им е била предложена и месечна стипендия в размер на 500 лева. Опитите за отмъкване на талантите обаче са били неуспешни и те са останали в ЦСКА.

ЦСКА започна подготовката си, обявиха кога ще се присъедини и Жеферсон

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро събра футболистите за първо занимание на базата в Панчарево. С представителния тим тренировки започват трима ...

ДЕСПОДОВ: НАДЯВАМ СЕ ЦСКА ДА МЕ ПРОДАДЕ, ХАРЕСВАМ ИТАЛИАНСКИЯ ФУТБОЛ

Бауренски бе привлечен преди две години и половина от Литекс, където пък отива след престой в школата на Монтана Старс. Талантът беше капитан на формацията на ЦСКА до 17 г., а сега е част от юношите до 19 г. Играе най-често като вътрешен халф, но е използван и в центъра на защитата. Отличава се с висок футболен интелект.

15-годишният Смоленски пък прави първите си стъпки във футбола именно на "Армията" и повече от 6 години е част от школата. Той се отличава с впечатляващата си резултатност, бързина и техника. Неслучайно Смоленски е част от формацията до 17 г., а не до 15 г. Момчето дори направи дебют в Елитната група до 19 г. през есента.

Същият отбор, който е опитал да отмъкне талантите на ЦСКА, точно преди година е пробвал да вземе чрез тайна операция и звездата Фернандо Каранга. Бразилецът обаче е отказал, а 6 месеца по-късно бе продаден за много сериозна сума в Китай.

Не за първи път таланти на ЦСКА получават предложения от конкурентен клуб. Преди години доста от тях бяха примамени и напуснаха. В последно време обаче клубът съумява да ги запази, след като условията в школата бяха подобрени значително.

Междувременно се появи информация и че клубът ще продаде гомайстора си този януари. Подробности четете тук.

Етикети: | |

Още по темата

Please select answer!