Кого издуха вятърът на промяната в ЦСКА?


Кого издуха вятърът на промяната в ЦСКА?
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

3466 0

В ЦСКА пак задуха вятърът на промяната. Мине се, не мине, и хоп – ново ръководство. Последната новина от днес е, че семейството Юлиян и Деян Инджови и синът на Петър Манджуков Ивайло дойдоха на „Армията” да си вземат вересиите от досегашния собственик Александър Томов. Казваме досегашен, тъй като повечето от акциите му отиват в ръцете на новите управленци като разплащане за кредитите, които преди това са отпускали на ЦСКА. Коалирани, двете семейства се очаква да придобият на първо време около 70% от акциите. И да получат властта във футболния клуб. Какво идва след това, никой не може да каже. Ясно е, че става въпрос за сериозни бизнесмени. Но и Илия Павлов, и Васил Божков също бяха такива. Само че някак си не успяха да направят от ЦСКА голям отбор. Какъв голям отбор, заедно те спечелиха общо три титли за 12 години. А за същия период само „Левски” взе пет. Така че и с новите собственици положението изглежда „гаранция – Франция”.

Ще поживеем, ще видим, засега им казваме добре дошли в джунглата на футбола. По-важното е, че Александър Томов (случайно или не) спази това, което беше обещал, когато довтаса през лятото на 2013 г. да спасява ЦСКА. А именно – че до едно известно време ЦСКА ще има по-широка акционерна структура. Е, послъга тук-таме като например с Лоурънс Дейвис, генералния спонсор и 56-те бизнесмена, които имал под ръка да финансират клуба. Но поне едно от обещанията му сбъдна. Това не е малко, тъй като се знае, че каквото ти обещае Томов, никой не може да ти го даде.

Томов вече е на заден план, затова е време за равносметка на това какви ги свърши при втория си престой в ЦСКА. Генерално погледнато, той и треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов са като дупе и гащи – един без друг не могат. Работата им се състои в това да харчат парите на другите. Първо на „Кремиковци”, до вчера на Манджукови и на Инджови. Но и за това се иска тарикатлък, не всеки го владее. Хубавото е, че поне ЦСКА оцеля. Дори е на второ място и има шансове да стане шампион. В сряда, ден преди да предаде ЦСКА на новите му собственици, Томов съобщи някои притеснителни цифри. Дължат се най-малко 2 милиона лева, иначе лиценз за Европа на куково лято. Хвърлили са 5 милиона лева за заплати на Стойчо Младенов и футболистите, повечето от които несъстоятелни чужденци. Резултати – нулеви. Томов се оправда, че с по-малко пари нямало как да стане. Излезе, че сега имат качествени футболисти, иначе трябвало да вземат среднюрковци. Ще рече човек, че в „Локомотив” (София) са потънали в пари. А разликата между двата отбора в класирането е само 5 точки.

Няма как 5 точки не струват 5 милиона. Затова и Юлиян Инджов предупреди днес футболистите и треньорите – или ще ставате шампиони, или кой откъдето е дошъл. Това обаче е твърде сложна задача, тъй като парите вече са похарчени, а отбор няма. Или поне не такъв, който да се вижда как ще пребори „Лудогорец”, нищо че разликата в класирането е само 3 точки. Интересно е и как новите собственици ще се спогодят със Стойчо Младенов, за когото беше съобщено, че остава. Засега. Логично е да се предположи, че не гледат на него с добро око. И по-точно на петцифрената му заплата, която според слуховете е повече от 20 000 лева на месец. Няма и как да го изгонят на момента заради неустойката в договора му. Затова най-вероятно ще го изчакат сам да си тръгне. Това може да стане, ако ЦСКА продължи да пада след натрупаните вече три поредни загуби от „Локомотив” (Сф), „Берое” и „Ботев”. В събота „Берое” отново гостува на ЦСКА, а след това Стойчо и отборът му отиват при „Лудогорец” в Разград. При евентуален гаф дори в един от тези два мача може да се очаква, че публиката ще почне да скандира „Оставка!”. Тогава вече Младенов ще бъде принуден да си тръгне сам и без обезщетение, колкото и да не му се иска.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички