Карачанаков не е предател!


Карачанаков не е предател!

4007 3

Върху 22-годишния Антон Карачанаков се посипаха обвинения в предателство. Под предлог за две неполучени заплати младежът скъса договора си с ЦСКА. След това се извини на запалянковците, че не го прави за пари. Истинската причина според него е, че треньорът Стойчо Младенов не го пуска да играе достатъчно.

Едни от феновете го изкараха предател. Други казаха, че е прав. Нека видим първо какво направи Карачанаков през последния сезон. Според статистиката този футболист се оказва най-полезния играч за ЦСКА през есента заедно с румънеца Сержиу Буш. Само за 700 минути игра той има четири гола и пет голови паса. При това и четирите му гола са от изпълнение на преки свободни удари. Няма друг футболист в "А" група, който да бие толкова майсторски от фаул!

Тази есен Карачанаков изнесе ЦСКА на гръб при две от най-важните му победи за сезона. Във втория кръг срещу "Левски" вкара първия и подаде за втория гол. Победата с 2:0 спаси главата на Стойчо Младенов, който беше пред изгонване заради провала в Лига Европа срещу Зимбру. След това на мача с Берое в Стара Загора, когато се решаваше спора за първото място, пак Карачанаков направи обрата с изравнителния гол за успеха на ЦСКА с 2:1. И за благодарност Стойчо Младенов го остави на скамейката, за сметка на протежетата си Тони Силва и Луис Суарес. Не го пусна да играе в последния мач срещу Черно море, когато на стадиона бяха дошли да го гледат за трансфер в Испания.

Антон Карачанаков е трън в очите на Стойчо от доста време, тъй като настоява да му дават повече шанс за изява. Прочутият с ината си Младенов обаче се опъна, макар че феновете също искаха да виждат повече време на терена любимеца си. Още тогава припламнаха първите искри.

Днес някои плюят по нападателя, че бил неблагодарник. През 2012 г. Карачанаков беше тежко контузен по време на дербито с "Левски" от Дъстли Мюлдер и се лекува половин година, преди да влезе отново в игра. По някаква странна логика сега се чуват гласове, че заради тази контузия Карачанаков трябвало да прояви повече признателност към ЦСКА. Питаме - откъде-накъде? ЦСКА трябва да му е признателен, че е пострадал в битката с вечния враг, а не обратното.

Излиза, че Антон Карачанаков е трябвало да търпи да го държат без заплата (тя е една от най-ниските в отбора), и да се примирява със статута си на вечна резерва за сметка на чужденци, които в никакъв случай не са по-добри от него. Единственото предимство на последните е, че са доведени от Стойчо Младенов. И от него се търси отговорност, ако не играят. Затова на треньора му е по-изгодно да пуска тях, вместо Карачанаков. Чували сте освен това и за комисионите с чужденците, и за процентите, и за мениджърите...

Ето затова никой в ЦСКА не бива да се сърди на Антон Карачанаков, че си е тръгнал. Не е първият, не е и последният. Преди него Стойчо Младенов успя да пропъди и други кадърни момчета като Григор Долапчиев. Както е тръгнало, накрая ЦСКА ще остане само с чужденци, за кеф на Стойчо и комисионерите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички