Какво порно? От ЦСКА и порно не става!


Какво порно? От ЦСКА и порно не става!
Снимка: Официален сайт на Ботев

4531 1

"Ботев" победи ЦСКА с 2:0, измести "Левски" от първите шест в "А" група и се класира да играе за разпределението на медалите. Докато в Пловдив още гърмят шампанското, останалите се питат – този мач реален ли беше, или ЦСКА го даде без бой? Футбол ли гледахме, или порно?

Какво порно бе, хора? ЦСКА си игра същото и в предишните два мача с Локомотив (София) и Берое, където падна с 0:2 и 0:1. И тогава не успя да вкара гол. Не само това, ами и положение за гол не създаде. И тогава му вкараха по същия начин. Два от общо трите гола в предишните мачове бяха с глава след центриране. Защитата си стоеше все така нескопосана. Какво по-различно показа ЦСКА в първите два кръга от пролетния сезон? Нищо! Играха си все същия слаб футбол. Той дори и за порно не става.

Всички фенове на "Левски" и половината от ЦСКА обаче опонират, че мачът бил даден. А предишните два, и те ли бяха дадени? И срещу какво? Да не искате да излезе, че ЦСКА всъщност е загубил три пъти поред, за да пусне Лудогорец на първо място? Да му даде титлата? Ако е така, значи има някакъв по-сериозен заговор. Дано да не е, иначе направо трябва да закрием "А" групата.

В тази теория обаче е трудно да се повярва. Интересно какво друго са очаквали от ЦСКА приятелите на футбола? Продадоха си голмайстора Буш, взеха някакъв Николич, за когото се знае най-вече това, че обичал да сръбва. Изпуснаха Антон Карачанаков. Напълниха се с чужденци негодници. Стойчо Младенов ги заведе на 40 дни подготовка в Турция, която се оказа пълен провал. Е, как няма да ги бие всеки що-годе кадърен отбор? А "Ботев" не е лош отбор. Имат си футболисти. Вярно, българчета, не като на Стойчо звездите от кол и въже, но си играят. Треньорът Петър Пенчев добре ги е наредил. Кое му е странното, че шестият в класирането е победил втория? Вие мислите ли си, че ЦСКА, дори и да приемем че е дал мача, беше способен да покаже нещо по-различно на стадиона в Коматево? Мен лично много ме съмнява.

Горчивата истина е, че това ЦСКА всъщност не е онова ЦСКА. То просто не е ЦСКА такъв, какъвто са свикнали да го виждат запалянковците. Сегашното е някаква сбирщина от чужденци, на които футболът не им е съвсем близка материя. И ако през есента този отбор печелеше точки, това беше именно заради изявите на Буш (10 гола и 5 асистенции), на Карачанаков (4 гола от фаул, 5 асистенции), плюс слабостта на останалите отбори от "А" група. Само че се видя, през зимата някои от тези отбори са се подготвили както трябва. Такъв е случаят с Локомотив (София), такъв е случаят с Берое, такъв е случаят и с "Ботев". А ЦСКА не се е подготвял както трябва. И затова сега другите бият, а отборът на Стойчо пада. Какво е странното в това? Нищо. От зле подготвени некадърници може да се очаква точно това – да паднат в три мача поред, да им вкарат общо 5 гола, а те да не могат един да върнат.

Ами я да погледнем към горните етажи на ЦСКА, към управлението. Там е същото чудо. Петър Манджуков иска от две седмици оставката на Стойчо Младенов, иска да му реже заплатата, а след загубата в Пловдив си подаде и оставката. Пита за какво са били хвърлени 14 милиона лева миналата година в ЦСКА. На така наречения Спасител Александър Томов му е все по-трудно да спасява клуба. И ще му става още по-трудно без парите на Манджуков. Освен ако не намери някой друг желаещ да си изпразни кесията в ЦСКА. Но това е трудна работа, балъци не се намират под път и над път. Значи се оказва, че ЦСКА към момента няма отбор, няма ръководство, няма пари, няма нищо. Е, как да бие "Ботев" на цялото това нямане? Ще пада не, ами…

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички