И нека блесне таз звезда... червена?


И нека блесне таз звезда... червена?
Снимка: БГНЕС

4927 0

Търг за емблемата на ЦСКА няма да има днес. Това стана след събитията, които белязаха дългоочакваното наддаване, което беше насрочено за 30.03.2017 година. Феновете не допуснаха представителя на ЦСКА 1948 до офисите на стадион "Българска армия", а с това бяха провалени и всички опити бъдещето на "червените" най-накрая да бъде изчистено.

И за всичко това са виновни лицата, които доскоро работеха в Ловеч, а днес се вживяват като най-ревностните защитници на идеята "ЦСКА". Набързо Гриша Ганчев и компания организираха феновете да провалят търга, за да може да се запази настоящото статукво. Ако някой може да ми обясни защо, бих бил много щастлив. Какъв беше проблемът да се проведе наддаването? Гриша Ганчев обеща да върне всички активи на ЦСКА в настоящото дружество "на всяка цена". Нима се притесни, че не може да извади парите, необходими за емблемите на клуба?

Стотици фенове, дори хиляди (според официалния сайт на клуба), днес скочиха в защита на мастития бизнесмен, който за пореден път ги предаде, но очевидно те не се притесняват от това. Досега Ганчев не е изпълнил нито едно от обещанията си - да възстанови финансовия баланс на фалиралото дружество, да вземе емблемата, да осигури бъдещето на клуба. Това, което направи, е да доведе 90% от ръководството и футболистите на Литекс в София. И това е.

Сега беше моментът, който можеше завинаги да реши бъдещето на ЦСКА, но Ганчев и компания решиха, че няма да вадят пари за емблемата. И вместо да наддават и да осигурят необходимата сума, за да нямат шанс "Киро Гела" и още кой ли не да вземат един от най-знаковите активи за всяка марка, те провалиха търга. А най-вулгарен е начинът, по който го направиха. 

Освен че стотици фенове барикадираха офисите на "Българска армия", на входа съвсем целенасочено бяха поставени деца от школата. Снощи със съобщение във Facebook на страницата на юношите от набор 2004 им беше наредено в 12:30 часа днес на са на "Българска армия" с официалните си екипи. Но не за мач, не за тренировка, а за да бранят входа на сградата, където трябваше да бъде проведен търгът. Разбира се, това съобщение вече не същестува, но колко жалко е да използваш най-невинната част от обществото за задкулисната си игра на надцакване?

Но нима наистина очаквахме този търг да се осъществи? Досега никой на "Армията" не доказа с действия, че работи за идеята "ЦСКА". А последният епизод от шизофренията на "Армията" е безспорно и най-гнусният. Но на кого му пука - нали Гриша Ганчев е Месията, спасил клуба. Накрая може и да се сдобие с прословутата емблемата, може да си направи и нова, но на каква цена и по какъв начин? Това ли е "ЦСКА"?

Картинката в столичните грандове наистина е тъжна. И е очевидно, че нито на "Армията", нито на "Герена" осъзнават, че това не са просто футболни клубове и футболни дружества. Левски и ЦСКА са идея, дух и начин на живот за хиляди. И в момента "новото време" в "Борисовата градина" използва точно това усещане по най-грозния начин...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички