Хеан Бланко: В ЦСКА съм да се уча, не заради парите


Хеан Бланко: В ЦСКА съм да се уча, не заради парите
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

1675 0

Нападателят на ЦСКА Хран Бланко разкри как се чувства в България и в клуба след първите 5 месеца у нас. Колумбиецът се изказа ласкаво за страната и футбола ни, като призна, че не парите са го довели в първия му европейски клуб.

"Не толкова заради парите, колкото за да науча нещо повече дойдох в България. Щастлив съм тук, това е едно красиво преживяване, от което трябва да се възползвам и знам, че ще науча много", призна нападателят пред "La Opinión".

Изданието разкри някои малкоизвестни факти за Бланко, като например това, че е най-малкият от трима братя. Както и че на 6 годинки за първи път е посегнал към топката. На 17-годишна възраст е започнал "да се превръща в институция сред феновете в Колумбия".

"ЦСКА София е голям клуб, с история в България, бил е 31 пъти шампион в лигата и 20 пъти е печелил Купата. Футболът е един и същи по целия свят, разликата е само в традициите. Тук, например, е малко по-силови, но винаги трябва да се учиш от всеки опит и аз точно това правя", допълни Бланко.

Нападателят разкрива още, че целта му е да стане несменяем титуляр за "червените": "Имах шанса да вкарам четири гола тук, но идеята ми е да вкарам много повече, за да стана абсолютно необходим за отбора. Какво ми липсва от Колумбия? Семейството, макар че сме в постоянен контакт. Също разликата от осме часа и традициите. Храната не е проблем, почти същата е", каза още колумбиецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички