Гриша Ганчев покани Георги Миланов в ЦСКА


Гриша Ганчев покани Георги Миланов в ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

1948 0

ЦСКА готви сензационен трансфер с привличането на национала Георги Миланов, твърди "България днес". "Червените" вече са провели предварителни разговори с халфа, като вероятността той да заиграе на "Армията" не е никак малка, въпреки че той е желан и от няколко руски клуба.

След края на сезона Миланов напусна ЦСКА (Москва) и става свободен агент. Така българският ЦСКА няма да плаща трансферна сума на едноименния руски тим. Преди няколко дни треньорът на московските „армейци" потвърди, че изтичащият договор на българина няма да бъде подновен. Миланов изкара 5 години в руската столица, в които изигра общо 138 мача и вкара 6 гола. Футболист №1 на България за 2012 г. бе продаден на ЦСКА (Москва) от Литекс за около 3 млн. евро през 2013 г. Миланов е продукт на школата на „оранжевите" и е изключително благодарен на Гриша Ганчев за развитието си и получения шанс да заиграе в голямо първенство с доста висока заплата.

Наскоро националът за пореден път изрази респекта си към Ганчев и призна, че в България би играл единствено за неговия отбор, който сега е ЦСКА.

Миланов ще изчака още няколко седмици, за да прецени коя оферта ще е най-добра за него. Халфът се чувства отлично в Москва, но проблемът е, че не влиза в плановете нито на руския ЦСКА, нито на останалите грандове от руската столица. Към него има оферти от по-непретенциозни отбори от местния шампионат, разкрива мениджърът му.

Очаква се най-късно до един месец Миланов да вземе решеш за бъдещето си, като вратите на "Българска армия" са широко отворени за един от любимците на Гриша Ганчев.

За да заиграе в българското първенство, халфът ще трябва да направи немалък компромис със заплатата си. Според данни от 2015 г. той е получавал по 460 000 евро на сезон в Русия, което прави по около 38 000 евро на месец. След това заплатата на Миланов и останалите му колеги в отбора бе намалена заради финансовата криза в страната, но българинът все пак получаваше сума в порядъка на 30 000 евро.

От ЦСКА няма как да плащат подобна заплата на играча, като могат да му предложат максимум 15-20 хиляди евро на месец. Голям коз за "червените" е фактът, че УЕФА допусна отбора до участие в Лига Европа и Миланов отново може да се изявява на европейските терени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички